Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας «Zone Militaire» η γαλλική Nexter ήρθε σε επαφή με την Ινδία, κατόπιν ινδικής πρωτοβουλίας, για τη συμμετοχή της στο ινδικό πρόγραμμα νέων αρμάτων μάχης FRCV (Future Ready Combat Vehicles) με το Leclerc XLR. Το πρόγραμμα FRCV αφορά στην προμήθεια 1.700 νέων αρμάτων μάχης, για την αντικατάσταση των T-72M/M1 Ajeya από το 2030 και μετά, και το σχετικό αίτημα για πληροφορίες εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Το πρόγραμμα αναβάθμισης των Leclerc στο επίπεδο XLR εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα SCORPION αναβάθμισης και την ανανέωσης των οχημάτων του Γαλλικού Στρατού.

Η ανάπτυξη του πακέτου αναβάθμισης ξεκίνησε το 2015, ενώ η αναβάθμιση των 200 γαλλικών Leclerc θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2028. Το πακέτο αναβάθμισης XLR αφορά στην ενσωμάτωση του Leclerc στο δίκτυο SCORPION για την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών μεταξύ όλων των οχημάτων του προγράμματος, στην αναβάθμιση της προστασίας των αρμάτων για την αντιμετώπιση νέων απειλών όπως οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και τα αντιαρματικά βλήματα και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων παλαίωσης συγκεκριμένων υπό-συστημάτων, όπως το σύστημα ελέγχου πυρός. Επίσης θα ενισχυθεί η ισχύ πυρός των αρμάτων με την προσθήκη τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο.

Σύμφωνα με τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του αιτήματος για πληροφορίες τα νέα ινδικά άρματα μάχης θα πρέπει να είναι ικανά να επιχειρούν σε διαφορετικά εδάφη (πεδιάδα, έρημος), σε μεγάλο και μικρό υψόμετρο, εντός και εκτός οδών. Ο κύριος οπλισμός τους θα πρέπει να μπορεί να προσβάλει σύγχρονα άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, UAV και ελικόπτερα. Επίσης θα πρέπει να ενσωματώνει και τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού, σύστημα αναχαίτισης UAV, τεχνητή νοημοσύνη και χαρακτηριστικά χαμηλού ίχνους. Η Ινδία εκτιμά ότι το συνολικό κόστος του προγράμματος θα προσεγγίσει τα $ 20 δισεκατομμύρια, μαζί με τα πυρομαχικά, την υποστήριξη και τη συμπαραγωγή. Σήμερα η Ινδία διαθέτει περί τα 2.418 T-72M/M1 Ajeya, τα οποία υπηρετούν στον Ινδικό Στρατό από το 1978.