Παρά την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας και τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Αμερική σε ρωσικές εταιρίες, η Boeing διαβεβαίωσε ότι η κοινοπραξία UBM (Ural Boeing Manufacturing), που έχουν συστήσει η Boeing και η ρωσική εταιρία VSMPO-AVISMA, όχι μόνο δεν θα παύσει, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει, τον προσεχή Σεπτέμβριο, την παραγωγή εξαρτημάτων τιτανίου εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή  Sverdlovsk (Ουράλια Όροι) και στην Ειδική Οικονομική Ζώνη που φέρει το όνομα «Κοιλάδα του Τιτανίου».

Το εργοστάσιο της UBM θα κατασκευάζει εξαρτήματα τιτανίου όπως εξαρτήματα ατράκτων αεροσκαφών των μοντέλων 787-8, 787-9 και 777, δομικά εξαρτήματα πτερύγων και πυλώνων κ.ά.

Η VSMPO-AVISMA είναι θυγατρική της κρατικής ρωσικής εταιρίας Rostec, η οποία βρίσκεται στη λίστα των εταιριών, στις οποίες η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις, σύμφωνα με τις οποίες αμερικανικές εταιρικές οντότητες δεν μπορούν να έχουν εμπορικές ή άλλες συναλλαγές και συνεργασίες με όσες εταιρίες βρίσκονται υπό καθεστώς κυρώσεων.

Ωστόσο ο Artemy Kyzlasov, Διευθύνον Σύμβουλος της «Κοιλάδας του Τιτανίου», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι «το εργοστάσιο θα αρχίσει παραγωγή το Σεπτέμβριο, ολόκληρη η βιομηχανική αλυσίδα παραγωγής της Boeing επηρεάζεται από την παραγωγή του εργοστασίου». Η συνεργασία της Boeing με την VSMPO-AVISMA ξεκίνησε το 1997, ενώ η UBM ιδρύθηκε το 2007.