Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμυντικής ιστοσελίδας «Janes» η Αυστραλία ενημέρωσε την Elbit Systems Australia (ELSA) ότι το λογισμικό που έχει προμηθεύσει αφαιρέθηκε από όλα τα συστήματα διαχείρισης μάχης του Αυστραλιανού Στρατού, του προγράμματος «Project Land 200». Η ELSA ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή στα μέσα Απριλίου. Η διαδικασία αφαίρεσης του λογισμικού ολοκληρώθηκε άμεσα, στις 15 Μαΐου. Ο λόγος της αφαίρεσης του λογισμικού είναι ο φόβος διαρροής ευαίσθητων δεδομένων.

Το λογισμικό που αφαιρέθηκε είναι το BMS-C2 στην έκδοση 7.1 (Battle Management System Command and Control). Το λογισμικό υιοθετήθηκε πριν 10 χρόνια περίπου και αντικατέστησε αναλογικούς χάρτες και συστήματα επικοινωνιών. Εκτός του λογισμικού αποσύρθηκαν και φορητά συστήματα αποθήκευσης (USB). Πλέον η Αυστραλία αναζητά μια ενδιάμεση λύση μέχρι να αποφασιστεί η διάδοχη κατάσταση. Σε ανακοίνωση της η ELSA, μέσω του Διευθυντή, Στρατηγού (εα), General Paul McLachlan, απέρριψε ότι το προϊόν της εταιρίας έχει ρίσκο.

Comments

  1. Ούτε ένα σχόλιο σε αυτή την είδηση, έτσι εεε?

    Απίστευτη οργάνωση οι Αυστραλοί (και παμπόνηροι οι Ισραηλινοί…)

  2. ‘φοβος διαρροής ευαίσθητων δεδομενων’ είναι εν προκειμένω πιο συγκεκριμένο από το ότι ‘ το προϊόν της εταιρίας δεν ενέχει ρισκο’. Προφανώς ενέχει ρίσκο κατά την κρίση του χρήστη μεταφοράς δεδομένων σε μη επιθυμητούς προορισμούς για τον χρήστη… Η αντιμετώπιση του προβλήματος από την εταιρία μόνο καθησυχαστικη δεν είναι για τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *