Στη σημερινή τελετή τοποθέτησης τρόπιδας της πρώτης γαλλικής FDI παρευρέθηκε και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος. Σε συνομιλίες που είχαμε μας επισήμανε πως η ΠΑ σύντομα θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης για τα F-16 Block 50 ενώ υπάρχουν συζητήσεις ακόμη και για Block 30. Ο Θάνος Ντόκος επανέλαβε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εκσυγχρονίσουν τα Block 50 και να μην απαξιωθούν.

Το κόστος για τα Block 50 κυμαίνεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε πως επιτέλους το μείζον πρόγραμμα απόκτησης νέων τορπιλών θα λάβει το πράσινο φως από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην ίδια κατεύθυνση μας επισήμανε πως οι διαπραγματεύσεις με τη γαλλική πλευρά έχουν ολοκληρωθεί τόσο για τα 6 επιπρόσθετα Rafale όσο και τις νέες φρεγάτες περί τα τέλη Δεκεμβρίου η τελική συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή. Επίσης, διευκρίνησε πως οι δυο βασικές προτάσεις για την απόκτηση κορβέτας είναι μεταξύ της ολλανδικής SIGMA και της γαλλικής GOWIND. Για τη γαλλική πρόταση θα ακολουθήσει ξεχωριστό αφιέρωμα.