Στις Καστανιές του Έβρου βρίσκεται ήδη το πρώτο MRAP της ΕΛ.ΑΣ που θα αξιοποιηθεί στην επιτήρηση των συνόρων συνδράμοντας τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γράφοντα τα οχήματα τύπου Typhoon GSS-300 θα χρησιμοποιηθούν από την ΕΚΑΜ και τις διμοιρίες της ΥΑΤ. Ήδη η ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται να παραλάβει ένα όχημα όπως και οι διμοιρίες της ΥΑΤ της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων αφού εκτός από την επιτήρηση τα οχήματα είναι ιδανικά για χρήση σε αποστολές διαχείρισης όχλου συνοδεύοντας τις διμοιρίες ενώ να τονιστεί πως είναι και κατάλληλα για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις όπου δύναται να προσεγγίσει μέρη στα όποια υπάρχει σοβαρή απειλή μεταφέροντας ομάδα της ΕΚΑΜ με ασφάλεια εγγύς του στόχου.

Το θέμα της άμεσης αξιοποίηση των νέων οχημάτων το είχαμε δημοσιεύσει πρώτοι στις 19 Μαρτίου.

Comments

 1. 1ον) 8 οχήματα δεν αρκούν. 50 – 60 μονάδες σίγουρα.
  2ον) πρέπει να εξοπλιστούν με συστήματα ανίχνευσης.
  3ον) Να αιτηθούμε ευρωπαική χρηματοδότηση για αυτά τα οχήματα.

 2. Ρε παιδια τι ανταλλακτικα λετε κλπ?? Δηλ καλυτερα να τα αφηναμε να σαπιζανε??το ενα δεν μας αρεσει το αλλο μας βρωμαει.εγω λεω μπραβο που εστω κι ετσι κατι κινηθηκε «εξοπλιστικα» χαχαχχα
  Επισης εμπορικων προδιαγραφων ειναι ο και κινητηρας…με οτι συνεπαγεται για την υποστηριξη του..

 3. Η συντήρηση δεν αποτελεί πρόβλημα. Φέρουν κινητήρα Cummins, παρόμοιο με πολλών βαρέων οχημάτων πολιτικού τύπου (φορτηγά, εκσκαφείς). Ήδη η αρχική συντήρηση έγινε σ2 αντίστοιχο συνεργείο στην Αθήνα.

 4. Αν είναι ο κινητήρας που φοράει το RAM είναι αξιόπιστος. Το θέμα είναι στο αν θα εξοπλιστούν με αισθητήρες ή απλά θα μείνουν έτσι για να έχουμε να λέμε….

 5. Για τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές της ΕΛΛ.ΑΣΤ. τα οχήματα είναι υπερεπαρκή, όπως και ο αριθμός τους. Φτάσαμε να λέμε «επιτέλους» για τα αυτονόητα που έπρεπε να έχουν γίνει πράξη χρόνια πριν

 6. Καλό θα είναι τα τζάμια να προστατευονται με πλέγμα. Επειδή είναι Αλεξίσφαιρα δεν σημαίνει ότι δεν σπάνε όταν δεχοντα πέτρες. Στα VBL τα τζάμια που έφαγαν πετριες χριζουν αντικαταστασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *