Με μεγάλη έμφαση το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) σημειώνει πως: μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας παρέλασε για πρώτη φορά η Ίλη Ιππικού με 12 ιππείς, οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές ιστορικές στολές του Ιππικού του Ελληνικού Στρατού.

Παραθέτουμε το δελτίο τύπου αυτολεξεί και ο καθένας ας εξάγει τα συμπεράσματα του:

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών Ευελπίδων της Τάξης 2027 «Αντιστράτηγου Νικόλαου Κατούντα».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρος Αυγουστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, τα Μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Η ορκωμοσία των πρωτοετών Ευελπίδων αποτελεί ημέρα τιμής και γιορτής για τη Σχολή και ο όρκος τους αποτελεί την αρχή μιας νέας διαδρομής, όπως επισημάνθηκε και στην Ημερήσια Διαταγή του Διοικητού της Σχολής Υποστράτηγου Αναστάσιου Πολύχρονου και τους προέτρεψε να αισθάνονται υπερήφανοι, καθόσον γίνονται επίσημα μέλη της οικογένειας της Σχολής των Ευελπίδων, μιας Σχολής με ειδικό βάρος, τιμημένη ιστορία και απαράμιλλη προσφορά στην Πατρίδα.

Συνολικά ορκίστηκαν  199 Πρωτοετείς Ευέλπιδες, εκ των οποίων 168 από την Ελλάδα, 21 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 3 από Αρμενία, 2 από την Ιορδανία, 2 από τη Σενεγάλη και 2 από τη Τυνησία.

Μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας παρέλασε για πρώτη φορά η Ίλη Ιππικού με 12 ιππείς, οι οποίοι φορούσαν παραδοσιακές ιστορικές στολές του Ιππικού του Ελληνικού Στρατού.