«Δεν υπάρχουν σχέδια να διασυνδεθεί το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400 στο δίκτυο αεράμυνας του NATO», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ την Παρασκευή, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου γύρω από τη Συνθήκη INF.

Στην συνέχεια των δηλώσεων του, χαιρέτησε την κίνηση της Άγκυρας να συζητήσει με την Ουάσινγκτον το ενδεχόμενο προμήθειας Patriot, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία είναι σε διάλογο με τη Γαλλία και την Ιταλία για άλλο Α/Α σύστημα (SAMPT).

Comments

 1. Απόφαση ‘γροθιά στο στομάχι’ που λένε! Τους έκαναν τα μούτρα κρέας λέμε! Πω πω, αυστηρότητα στις αποφάσεις του το ΝΑΤΟ!!! Και τι θα κάνουν τώρα τα τουρκομόγγολα; Πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως χώρα;

 2. Ωραίααααα. Ας πάρουμε και εμείς τώρα S-400. Δεν χρειάζονται και πάρα πολλά. Με ένα σύνταγμα είμαστε οκ. Το μισό στην Κάρπαθο ή ανατολικά της Κρήτης για να κλειδώσουμε την ΑΟΖ και το μισό Αιγαίο και το άλλο μισό στη Λήμνο (ξέρω γω) για το υπόλοιπο Αιγαίο και το βόρειο μέτωπο μέχρι και την Πόλη.
  Να δούμε τι θα γίνει δηλαδή.

 3. Μια αναβάθμιση των δικών μας δεν θα ήταν και άσχημη λύση.
  Και άλλη μια μονάδα στην Ανατολική Εύβοια και άσε τους τραμπάκουλα να ρεύεται.

 4. Διαβάσαμε και ακούσαμε τις τελευταίες μέρες ότι η απάντηση για του S400 στην Τουρκία δε θα ερχόταν από τις ΗΠΑ αλλά από το ΝΑΤΟ και θα ήταν εμφατική. Πραγματικά πιό μεγάλη έμφαση δε θα μπορούσε να δοθεί.

  Η στρατηγική αμηχανία ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για το θέμα της Τουρκίας είναι προφανής, αλλά ίσως θα ήταν χρήσιμο για τους ίδιους να σκεφτούν όχι πως να μην χάσουν κάτι που είναι ήδη χαμένο αλλά πως θα εξασφαλίσουν αυτά που τώρα θεωρούν ότι είναι δεδομένα. Και ίσως θα ήταν χρήσιμο κάποιοι από εκείνα τα μέρη που θεωρούν δεδομένα να τους εξηγήσουν ότι για όλα υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις. Υποθετικά μιλώντας.

 5. Σιγά μην γίνει πόλεμος παιδιά…
  Κατεχόμενη Κύπρος, κατεχόμενο τμήμα ΒΔ Συρία, Επιχειρήσεις σε Ιράκ και Λιβύη, τσαμποκάδες σε Μεσόγειο. Απειλές σε Αιγαίο.
  Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά.

  Υ.Γ. Απάντηση ναυτικού με P-3, πηδηχτείτε από τα παράθυρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *