Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδα «opk.com.ua» η ουκρανική Ukrspetstechnika έχει αναπτύξει το φορητό ραντάρ επιτήρησης εδάφους 112L1 Barsuk. Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα ραντάρ του κόσμου, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο από το Στρατό όσο και από τα Σώματα Ασφαλείας.

Το 112L1 Barsuk χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό προσωπικού και οχημάτων, ενώ μπορεί να εντοπίσει και μικρά ταχύπλοα σκάφη στη θάλασσα. Το ραντάρ λειτουργεί υπό όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις συνθήκες ορατότητας, ημέρα και νύχτα.

Το 112L1 Barsuk ενσωματώνει την κεραία, πομπό και δέκτη μικροκυμάτων, σύστημα επεξεργασίας και ελέγχου καθώς και οθόνη προβολής δεδομένων. Από τη στιγμή του εντοπισμού ενός στόχου η απεικόνιση του σήματος εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη προσβολής δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό, την απόσταση και τον προσανατολισμό.

Το ραντάρ μπορεί να εντοπίσει ανθρώπινο στόχο σε απόσταση έως 1.200 μέτρα, όχημα σε απόσταση έως 3.000 μέτρα και ταχύπλοο σκάφος έως 1.200 μέτρα. Ζυγίζει μόλις 5,5 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιείται είτε ως φορητό σύστημα, είτε ως στατικό ραντάρ επιτήρησης εδάφους (έκδοση 112L1 Barsuk-A).