Μια κίνηση ιδιαίτερα συμβολική και ουσιώδης που αυξάνει κατακόρυφα στην εξωστρέφεια και την προβολή του Π.Ν και ειδικότερα στη νεολαία πρόκειται να λάβει χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο με αρχές του Ιανουαρίου. 

Συγκεκριμένα, το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο, προσκαλεί μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή και να νιώσουν τη μοναδική εμπειρία της κατάδυσης κατά τον πλου με το πλέον σύγχρονο συμβατικό υποβρύχιο (τύπου 214) του ΠΝ. Η κλήρωση, για την επιλογή των «τυχερών» μαθητών/μαθητριών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Κου Α/ΓΕΝ, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Ο πλους του υποβρυχίου θα πραγματοποιηθεί κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Πρόκειται για μια πολύ θετική ενέργεια από πλευράς ΓΕΝ και Αρχηγείου Στόλου καθώς το Π.Ν επενδύει στην προβολή του και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στις παραγωγικές σχολές της ΣΝΔ και της ΣΜΥΝ σε μια εποχή αυξανόμενων προκλήσεων και απαιτήσεων ενώ ταυτοχρόνως καλλιεργεί ναυτική κουλτούρα και παιδεία.