Τον υβριδικό πόλεμο του Έβρου και άγνωστες πτυχές αυτού φέρνει στο φως το οδοιπορικό από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στον Έβρο.

Σημεία άξιας προσοχής είναι τα ακόλουθα:

Τις πρώτες ώρες και ημέρες των επεισοδίων πάνω από την περιοχή πετούσαν τουρκικά drones. Οι Αρχές της γείτονος ήθελαν να καταγράψουν και να μεταδώσουν εικόνες μεταναστών να παραβιάζουν τον φράχτη. Η ελληνική πλευρά απάντησε επιστρατεύοντας αντι-drone τεχνολογία. Σε μια περίπτωση Έλληνες αξιωματούχοι κατέρριψαν τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με το ΓΕΕΘΑ πάντως επισήμως να το διαψεύδει. Τον ηλεκτρονικό πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας επιβεβαιώνουν οι αξιωματικοί της Α.Δ. Ορεστιάδας αποκαλύπτοντας παρεμβολές στα κινητά τους τηλέφωνα.

Εκατό χιλιόμετρα βόρεια των Φερών βρίσκεται το Ενιαίο Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων Αστυνομίας και Στρατού στη Νέα Βύσσα. Εκεί φτάνει η εικόνα από τις κάμερες που λειτουργούν σε ένα τμήμα της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας.

Αργότερα, ο ταξίαρχος Συριτούδης θα μας αποκαλύψει ότι έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση επιπλέον 11 καμερών από το Θούριο μέχρι το Δέλτα του Έβρου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και την υλοποίησή του έχει αναλάβει έπειτα από διαγωνισμό ο ΟΤΕ.