Τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο με τη πολλαπλή διάδοση ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων περί εισβολής και κατάληψης ελληνικού εδάφους επιβεβαιώνουν αυτά που γράφαμε ως ιστοσελίδα τον Σεπτέμβριο του 2019 περί επικοινωνιακής πολιτικής που σφάλει. Τότε είχαμε ως αφορμή την ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019. Μας λοιδόρησαν και μας χλεύασαν αλλά ήρθε τώρα το πλήρωμα του χρόνου που δικαιωθήκαμε.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποτίμησε τα αρχικά δημοσιεύματα που σταδιακά γιγαντώθηκαν με τη συμβολή εφημερίδων του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Αγγλίας. Και αυτό γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν διέγνωσε την πληροφοριακή απειλή εγκαίρως και δεν κινητοποιήθηκε αποτελεσματικώς.

Δεν έχουν αντιληφθεί την αξία των πληροφοριακών και ψυχολογικών επιχειρήσεων; Δεν έχουν κατανοήσει πόσο γρήγορα διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα;

Αρκέστηκαν σε μια διάψευση με καθυστέρηση άνω των 48 ωρών και αυτή με ελλιπές περιεχόμενο. Αντί το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ να παρουσιάσουν ντοκουμέντα με χάρτες και φωτογραφίες την ακριβή θέση των Τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών αρκέστηκαν σε μια «τυπική» και άνευ νοήματος διάψευση.

Σήμερα το μεσημέρι δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που ψευδώς απεικονίζουν Τούρκους επί ελληνικού εδάφους. Αυτό έγινε γιατί το ΥΠΕΘΑ δεν ενήργησε εγκαίρως ώστε να σύγχρονες μεθόδους και τακτικές οπτικοακουστικού περιεχομένου να αναιρέσει τα όσα ανεδαφικά και ανακριβή γράφονται και λέγονται περί εισβολής Τούρκων.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών αδράνησε και αυτό με τη σειρά του. Δεν τεκμηρίωσε εγκαίρως πως το αρχικό ελληνικό διάβημα οφείλονταν ως απάντηση σε τουρκική ρηματική ανακοίνωση για τη κατασκευή του φράχτη και σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Νίκου Δένδια λέγοντας πως «δεν δημιουργούμε εντάσεις για μερικά μέτρα» δημιούργησαν σύγχυση και ελλιπή ενημέρωση ώστε άπαντες να αντιληφθούν πως δεν υπάρχουν Τούρκοι επί ελληνικού εδάφους.

Αντί ο Δένδιας να τονίζει πως δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικής γης προχωρά σε δηλώσεις που δίνουν το εντελώς λάθος μήνυμα. Του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ψευδώς απεικονίζουν Τούρκους επί ελληνικού εδάφους: