Τη Κυριακή 12/5 πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της μάχης των Οχυρών της θρυλικής γραμμής Μεταξά. Εκεί που ειπώθηκε το δεύτερο «ΟΧΙ». Φέτος όπως και πέρσυ πραγματοποιήθηκε μια πολύ εντυπωσιακή αναπαράσταση της μάχης με επίκεντρο το οχυρό Ρούπελ.

Βρεθήκαμε στο Οχυρό Ρούπελ και με drone μας DJI Mavic Pro καταγράψαμε εντυπωσιακά πλάνα από τη αναβίωση της μάχης στο Οχυρό και τη παράδοση του Οχυρού στους Γερμανούς της 12η Στρατιά υπό τον στρατάρχη Βίλχελμ Λιστ στα πλαίσια της επιχείρησης Μαρίτα. Απέναντι τους βρέθηκε το Τμήμα Στρατιάς Ανατολικής Μακεδονίας υπό τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μπακόπουλο. Τα γεγονότα που ακολούθησαν γνωστά.

Σας παραθέτουμε το νέο μας βίντεο και σας ευχόμαστε καλή απόλαυση! Σας υποσχόμαστε πως θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο! Το αναλυτικό αφιέρωμα στα Οχυρά με πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα το παρουσιάσουμε σε προσεχές χρονικό διάστημα! Ίσως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου με πάνω από 10.000 συμπολίτες μας που ήρθαν να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της μάχης. Σε πείσμα των εθνομηδενιστών ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει και σέβεται τις θυσίες των προγόνων του. Και εάν η ελληνική κοινωνία και η νεολαία έχει ανάγκη από υγιή πρότυπα εκεί μπορεί να βρει εκατοντάδες όπως ο Δουράτσος διοικητής του Ρούπελ ή ο λοχίας Ίτσιος.

Μακάρι αυτές οι προσπάθειες αναβίωσης μαχών από την αρχαία Ελλάδα έως και σήμερα να συνεχιστούν να ενταθούν με ανάλογες ενέργειες.

Ο πατέρας της νίκης του 1940. Ο ηγέτης που ήταν υπεύθυνος για την άριστη οργάνωση, προετοιμασία και προπαρασκευή του ελληνικού λαού, των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας.