Σύμφωνα με το μηνιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο που εκδίδει η Aselsan με ειδήσεις και ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των εταιρικών δράσεων, το σύστημα ηλεκτρονικών μέσων υποστήριξης (ESM : Electronic Support Measures) ARES-2SC/P της τουρκικής Aselsan ολοκλήρωσε με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες δοκιμές αποδοχής.

Το ARES-2SC/P προορίζεται για το υπό αναβάθμιση υποβρύχιο του Πακιστανικού Ναυτικού Agosta-90B, που πραγματοποιεί η τουρκική STM. Τις δοκιμές αποδοχής παρακολούθησαν και αξιολόγησαν στελέχη του Πακιστανικού Ναυτικού, καθώς και στελέχη της αναδόχου εταιρίας STM. Πλέον το σύστημα θα παραδοθεί στα ναυπηγεία Karachi Shipyard, τα οποία και θα εκτελέσουν τις εργασίες εγκατάστασης στο υποβρύχιο.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό συμβόλαιο για την αναβάθμιση των τριών (3) υποβρυχίων Agosta-90B υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2016. Η παράδοση του πρώτου αναβαθμισμένου υποβρυχίου, αναμένεται το 2020, ενώ τα άλλα δύο θα ακολουθήσουν το 2021 και 2022 αντίστοιχα (οι εργασίες αναβάθμισης του δεύτερου υποβρυχίου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019). Εκτός, από το πρόγραμμα αναβάθμισης των Agosta-90B, η τουρκική STM έχει κερδίσει και το πρόγραμμα ναυπήγησης ενός πετρελαιοφόρου πλοίου εκτοπίσματος 17.000 τόνων, καθώς και αυτό της ναυπήγησης ενός υδρογραφικού-ωκεανογραφικού πλοίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *