Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Σταυροβούνι, τα εγκαίνια του Πεδίου Βολής στην 33η Μοίρα Καταδρομών. Το σύγχρονο Πεδίο Βολής αφιερώθηκε στη μνήμη του Στέλιου Στρατή, ο οποίος για 21χρόνια ήταν ο οπλουργός της 33ης Μοίρας Καταδρομών, φροντίζοντας πάντα να διατηρείται σε άριστο επίπεδο ετοιμότητας ο οπλισμός της μονάδας.

Ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων με μαχαίρι του ένδοξου σώματος των καταδρομών. Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Στέλιου Στρατή, το μαχαίρι των εγκαινίων παραδόθηκε στη σύζυγό του.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του Πεδίου Βολής ο Υπουργός, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου και Βουλευτές δοκίμασαν τις σκοπευτικές τους ικανότητες διαπιστώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες του νέου χώρου εκπαίδευσης.

Το Πεδίο Βολής έχει συνολικό μήκος 40μ και πλάτος 21μ και μπορούν να εκτελούν πέραν του 80% των βολών μάχης ταχείας αντίδρασης με απόλυτη ασφάλεια, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Για την κατασκευή του δημιουργήθηκαν τρία επίπεδα πράσινων ηχητικών φρακτών με την τοποθέτηση 270 δεντρυλλίων, κάτι που έφερε μείωση του θορύβου κατά 12db.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Λουκά, και μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα το DefenceReview.gr και ο γράφων βρέθηκαν στη Κύπρο και κατέγραψαν αποκλειστικά στιγμυότυπα από την εκπαίδευση των Καταδρομών.

Comments

 1. Κις ανώτερα .Παμε λοιπόν.
  Οι Ειδικες Δυναμεις Ελλάδας και Κύπρου πρεπει να ενισχυθούν στο έπακρο με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εξοπλισμό και τακτικές.
  Οι Τούρκοι έχουν φτιάξει ολόκληρη πόλη για την στρατιά της Σμύρνης για εκπαίδευση κατάληψης,αεροπρογεφυρωματων,εκκαθάρισης δρόμων και οικισμών.
  Οι Αμερικανοί το ίδιο και καλύτερο φυσικά ειδικά μετά τα συμπεράσματα στον πόλεμο κατά τις τρομοκρατίας.Ειδαν επίσης και αναβαθμίζουν τους ρόλους των κατώτερων βαθμίδων ιεραρχίας (διμοιρίτες,ομαδάρχες) μιας και κατάλαβαν την δύναμη της διοίκησης στο προκεχωρημένο πεδίο,στην φωτιά.
  Ας το εκμεταλλευτούμε με εκπαιδεύσεις μιας και όπως λένε όλοι είμαστε πιο σύμμαχοι από ποτε.
  Με εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *