Στο επίκεντρο του διεθνούς αμυντικού ενδιαφέροντος, βρίσκεται το γεγονός πως η γερμανική φρεγάτα «Hessen» της κλάσης Sachsen (τύπου F-124) απέτυχε να αναχαιτίσει Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, αξιοποιώντας τα αμερικανικά βλήματα SM-2. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, η φρεγάτα «Hessen» του Γερμανικού Ναυτικού εντόπισε Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (τελικώς αποδείχθηκε αμερικανικό MQ-9) το οποίο και ενέπλεξε με τα βλήματα SM-2 του πλοίου.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε βολή δυο πυραύλων SM-2 οι οποίοι απέτυχαν να καταρρίψουν τον στόχο. Aκολούθως η φρεγάτα ενέπλεξε και κατέρριψε άλλους δυο στόχους Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (των Χούθι αυτή τη φορά) με το πυροβόλο των 76mm και το αντιπυραυλικό σύστημα RAM. Τελικά, το πρώτο μη επανδρωμένο που αρχικά είχε εντοπιστεί δεν καταρρίφθηκε και αποδείχθηκε πως ήταν ένα αμερικανικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 το οποίο για άγνωστο λόγο θεωρήθηκε ως εχθρικό, προερχόμενο από τους Χούθι. Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις το αμερικανικό MQ-9 επιχειρούσε με «κλειστό» το σύστημα ταυτοποίησης φίλου ή εχθρού (IFF). Συνέπεια, αυτού του γεγονότος ήταν να θεωρηθεί ως εχθρική απειλή από το πλήρωμα της γερμανικής φρεγάτα «Hessen» και ακολούθως να βληθούν δυο πύραυλοι SM-2 οι οποίοι όμως αστόχησαν.

Σημειώνεται πως η φρεγάτα «Hessen» της κλάσης Sachsen (τύπου F-124) αξιοποιεί μεικτό φόρτο βλημάτων SM-2 Block IIIA (σχετικά σύγχρονης έκδοσης) καθώς και βλημάτων μέσης ακτίνας ESSM. Να σημειωθεί επίσης πως δεν επιβεβαιώνεται να έγινε χρήση βλημάτων ESSM στις παραπάνω εμπλοκές στόχων.