Είναι πλέον σε όλους γνωστό πως σε κάθε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών που μετεωρολογικός έχουν προβλεφθεί και άπαντες είναι ή οφείλουν να είναι ενημερωμένοι βρίσκονται κάποιοι ασυνείδητοι που κινητοποιούν ολόκληρο το σύστημα διότι κινδυνεύει η ζωή τους άλλοτε στη θάλασσα ή στο βουνό.

Η σημερινή κινητοποίηση στο Σαρωνικό για τον εντοπισμό ιστιοπλοϊκού που κινδυνεύει ήταν άλλη μια απόδειξη πως υπάρχουν ασυνείδητοι εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων. Φυσικά το κόστος για τα μέσα είτε ιπτάμενα είτε πλωτά βαραίνει τον φορολογούμενο. Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις σε όσους θέλουν να είναι τολμηροί θαλασσοπόροι.

Το ζήτημα έχει σοβαρές προεκτάσεις αρκεί να δει κανείς τα μέσα που κινητοποιούνται, πόσες ώρες «γράφουν» και φυσικά τη καταπόνηση που δέχονται. Ήδη η κατάσταση με τα καθημερινά περιστατικά έρευνας διάσωσης των λαθρομεταναστών έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλα αυτά είναι κόστος και μάλιστα μεγάλο. Πολύ μεγάλο.

Τι πρέπει να γίνει; Να στέλνετε ο λογαριασμός στο ΑΦΜ των διασωθέντων.

Επιτέλους ας υπάρξει μέριμνα.                

Comments

  1. Έτσι πρέπει να γίνει, ακριβώς όπως κάνουν και στο εξωτερικό. Όλλοι οι ανεγκέφαλοι που πάνε να τα βάλουν με την φύση, πρέπει να πληρώνουν το κόστος ή μέσω κάποιας ασφάλειας. Δε γίνετε την βλακεία τους να την πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

  2. Κάθε παλαβός που φέλει να κάνει τον καουμπόι, αγνοώντας του κινδύνους δυστυχώς αυτά τα περιστατικά στην χώρα μας δεν πρόκειται να εκλείψουν… άλλωστε ο νεοέλληνας αν δεν πάθει δεν μαθαίνει.

  3. Πρεπει οντως να θεσπιστουν σημαντικα προστιμα σε οσους παραβιαζουν το απαγορευτικο.
    Δεν γινεται να κανουν τους παλληκαράδες και οταν στραβωνουν τα πραγματα να χρεωνουν την τσεπη των αλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *