Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου των Φιλιππίνων, το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας επιβεβαίωσε το πρόγραμμα προμήθειας οκτώ ταχύπλοων περιπολικών σκαφών Shaldag Mk.V από το Ισραήλ. Το ενδιαφέρον της χώρας δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020. Τα Shaldag Mk.V των Φιλιππίνων θα ενσωματώνουν τηλεχειριζόμενους πύργους Typhoon με πυροβόλα των 20 χιλιοστών, ενώ τέσσερα σκάφη θα ενσωματώνουν και βλήματα Spike. Το μήκος τους είναι 32,65 μέτρα, το πλάτος τους 6,2 μέτρα και το εκτόπισμα τους 95 τόνοι. Έχει πλήρωμα 14 ατόμων και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων (74 χιλιόμετρα την ώρα). Η μέγιστη εμβέλεια του είναι 1.000 ναυτικά μίλια (1.852 χιλιόμετρα) με ταχύτητα πλεύσης 12 κόμβους (22 χιλιόμετρα την ώρα).

Comments

 1. @DR

  Ποια ταχύπλοα, τουλάχιστον 5-10 σαιτ γράφουν ότι έκλεισε το ντηλ και παίρνουμε Μπελάρα.

  Μπορείτε να το δείτε?

  Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να είναι και μια τελική προσπάθεια να τις κάψουν άπαξ και δια παντός, καθώς το ίδιο σαιτ που το έβγαλε, πριν από αυτή την είδηση υποννοούσε ότι μπήκαν οι Type 31 δυνατά στο παιχνίδια.

  Επίσης η είδηση αναφέρεται σε οικονομικό τίμημα που είναι το ίδιο με πριν, δηλαδή 5 δις για 4 Μπελάρες, 2 Λαφαγιέτ και 4 ΜΕΚΟ up, που από την μία είναι υπερβολικά ακριβό και από την άλλη μόλις έθαψε άλλα 100 προγράμματα, οπότε υπάρχει μια περίπτωση να έχει βγει για να τσιτωσει τα αρνητικά αντανακλαστικά και να τις κάψει (υπέρ ποιάς φρεγάτας όμως?)

 2. Το OPEN είπε ότι έκλεισε και είναι πρώτες στην short list.
  Οι Belhara 3.5 δις χωρίς όπλα για 4 πλοία
  Τα υπόλοιπα χρήματα έως τα 5 δις είναι η ενδιάμεση για 2 Lafayette εκσυγχρονισμένες,αναβάθμιση ΜΕΚΟ και όπλα για τα νέα πλοία από όσο κατάλαβα.
  Οι Αμερικάνοι στην πρόταση τους είπαν ότι θέλουν 3.9 δις για 4 πλοία μόνο, χωρίς ενδιάμεση και αναβάθμιση ΜΕΚΟ.

   1. Η πολλαπλές πηγές ενημέρωσης σου δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του να καταλαβαίνεις ποιός λέει παραμύθια η όχι.
    Δεν μου φαίνεται τόσο παραπληροφόρηση η συγκεκριμένη είδηση, διότι ανάμεσα σε MMSC και Belhara την γαλλιδούλα θα διάλεγα.

    1. Παντως εαν μπει η λογικη,, πρωτη θα ηταν η Bel δευτερη η sigma, τριτη η F110 και τεταρτη η mmsc, σαν σκαρια, δυνατοτητες, συμμαχιες, (που ειναι διπλα σε μας και ουτε στη σινικη θαλασσα ουτε στο περσικο κολπο), τωρα για να κτιστουν εδω ας προσεξουν μην εχουμε καμια επαναληψη οπως με τις super vita.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *