Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι το πλοίο USS «Detroit» τύπου LCS (Littoral Combat Ship) πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική βολή βλήματος AGM-114 Longbow Hellfire, στο πλαίσιο του προγράμματος SSMM (Surface to Surface Missile Module). Εφόσον υιοθετηθεί ως λύση, κάθε LCS θα ενσωματώνει 24 βλήματα AGIM-114 Longbow Hellfire έτοιμα προς βολή.

Το πρόγραμμα SSMM συνδυάζει το γνωστό αντιαρματικό βλήματα AGM-114 Longbow Hellfire, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, και σύστημα κάθετης εκτόξευσης για την προσβολή στόχων επιφανείας, όπως είναι τα μικρά ταχύπλοα σκάφη, τα οποία κινούνται απειλητικά στην άμεση περιφέρεια του πλοίου-φορέα.

Το SSMM έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει πλοία επιφανείας, πολεμικά ή αποβατικά, ενώ για το μέλλον το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και μιας έκδοσης εγγύς παράκτιας άμυνας. Στην έκδοση παράκτιας άμυνας το SSMM θα μπορεί να τοποθετηθεί επί ελαφρών τροχοφόρων οχημάτων ή επί του εδάφους, σε σταθερή θέση εκτόξευσης, και θα προσβάλει την επερχόμενη αποβατική απειλή επί της θάλασσας.