Νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τοποθετείται ο Κωνσταντίνος Φλώρος μέχρι σήμερα διοικητής 1ης Στρατιάς ενώ αντικαθίστανται επίσης οι Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΣ. Ειδικότερα, νέος Α/ΓΕΝ είναι ο Αντινάυαρχος Στυλιανός Πετράκης που υπηρετούσε ως ΑΣ ενώ νέος Α/ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, έως σήμερα Διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού. 

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στην Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και απεφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Περάτωσε επιτυχώς, τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του, εκπαιδεύσεις και τοποθετήθηκε ως Διμοιρίτης στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Σ.Ξ. και στην συνέχεια ως Διοικητής Λόχου σε Μονάδα Πεζικού στη Ν. Σάμο.

Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Σ.Ξ. και απεφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. 
Επιπλέον αυτών, το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ), και το 1992, του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAJFK Special Warfare Center and School), στο Fort Bragg, στην Βόρεια Καρολίνα, επιλεγείς ως ο Διακεκριμένος Αλλοδαπός Σπουδαστής, της εκπαιδευτικής περιόδου στην οποία συμμετείχε.

Από το 1986 έως το 1994 υπηρέτησε ως Διοικητής Λόχου στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών, στο 3ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής (3ο ΕΤΕΘ) και στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (2α ΜΑΛ), όπου και απέκτησε τις ειδικότητες του Αρχηγού Ρίψεων Αλεξιπτωτιστών, καθώς και του Αλεξιπτωτιστού Ελευθέρας Πτώσεως.

Το 1994 τοποθετήθηκε στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών (505 ΤΠΝ), στο οποίο εξήσκησε τα καθήκοντα του Διοικητού Λόχου, του Αξιωματικού 4ου Γραφείου, του Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως, του Υποδιοικητού και τέλος του Διοικητού της Μονάδος, μέχρι το 1997, οπότε και μετατέθηκε στην Διοίκηση Δυνάμεων Καταδρομών της Κύπρου (ΓΕΕΦ/ΔΚΔ), εξασκήσας τα καθήκοντα του Αξιωματικού Πληροφοριών και Αξιωματικού 1ου ΕΓ, μέχρι το 1999.

Το 1999, εφοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.).

Το 2003, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΕΔ), ως επιτελής και το 2004 ως Διοικητής της Ζ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).

Το 2005, μετατέθηκε, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, στο Ανώτατο Συμμαχικό Στρατηγείο Δυνάμεων Ευρώπης (GRC NMR / SHAPE) στη Mons (ΒΕΛΓΙΟ), απ’ όπου με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 2008, εφοίτησε στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στην Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.

Το 2012 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου και επελέγη ως Διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως Διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ.

Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Τον Ιανουάριο του 2019, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ».

Ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, στην «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ», του Strategic Center for International Security (SCIS), του Πανεπιστημίου του ABERDEEN και Μεταπτυχιακού Τίτλου, στις «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Είναι νυμφευμένος με την Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, οικονομολόγο και έχει 2 κόρες. 

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και το Μετάλλιο συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές του ΝΑΤΟ.

Ομιλεί την Αγγλική.

Comments

 1. O Λαλουσης ειναι πραγματικα εξαιρετικος, και σιγουρα θα γινοταν καποια στιγμη Α/ΓΕΣ. Ομως εχει μολις ενα χρονο στο βαθμο του Αντιστρατηγου, και επροηγουντο αλλοι ικανοι συναδελφοι του, που ειναι αρχαιοτεροι και τωρα οδηγουνται στην αποστρατεια. Εξαλλου ειναι πολυ πιο απαραιτητος στη Θρακη. Δε θα διεξαγει τις χερσαιες επιχειρησεις ο Α/ΓΕΣ. Θα τις διεξαγουν ο Διοικητης του Δ ΣΣ, οι Διοικητες των ΑΔΤΕ, ο Α/ΓΕΕΦ. Ο ανθρωπος ειναι επιχειρησιακος, εκει ειναι η θεση του , και εκει επρεπε να κατσει 3ετια.

  Στα θετικα, επιτελους το ΓΕΕΘΑ στα χερια του Στρατου, σε εναν ικανο Αξιωματικο των Καταδρομων, που εχει ολη την απαραιτητη εμπειρια και γνωση. Αρκετα πια με τους αεροπορους και τους ναυταιους. Εγω θα οριζα με νομο, Α/ΓΕΕΘΑ μονο απο τον Στρατό Ξηράς.

  1. Θα δείξει στην πορεία με αποφάσεις που πρέπει να πάρουν αρχίζοντας με την αποκοπή του Ε.Σ. απο την παροχή υπηρεσιών στους λαθρομετανάστες

 2. Συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου ο οποίος δεν έχει καμμία σχέση με το περιεχόμενο !Η μόνη αντίληψη που έχουν οι στρατεοι με την διακλαδικοτητα είναι ότι θέλουν να τους κάνουν χακί .Ασφαλως ο απελθών ΓΕΕΘΑ είναι ότι πιο άθλιο έχει επιδείξει η ΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια ! Αφού οδήγησε την Αεροπορία στην δεκαετία του 80 ως γνήσιος κομματάρχης ,αφού είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την αποχώρηση τα τελευταία 3 χρόνια περισσότερων Ιπτάμενων από την ΠΑ ακόμη και από αυτούς που φυλάκισε ο Ερντογκαν αφού προώθησε σε θέσεις κλειδιά ότι πιο ανίκανο υπήρχε στη ΠΑ στο τέλος θα διέλυε το ΠΝ και τον Στρατό. Άργησαν να τον πάρουν χαμπάρι

  1. Οταν έχει προηγηθεί το δίδυμο Γιάγκου-Βαϊτση, ο οποιοσδήποτε επόμενος, απλώς θα μάζευε τα ασυμμάζευτα.
   Και παρ’ όλο ότι δεν προέρχομαι εκ του ΣΞ, από τη δεκαετία του ’90 ακόμη είχα εκφράσει τη θέση πως η θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, πρέπει να καταλαμβάνεται από Στρατηγό.

   1. ΝΑΙ ΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ!!! ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!! ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΑΣ!!24/7 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!! KAI TO ΠΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!! ΟΤΑΝ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΞ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *