Πλήρης συμφωνία διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον στρατηγό, Χαλίφα Χαφτάρ, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

«Είχαμε μια μακρά συνομιλία με τον στρατάρχη Χαφτάρ για όλα τα θέματα. Την κατάσταση στη Λιβύη, την διάσκεψη στο Βερολίνο και την επόμενη μέρα στη Λιβύη και τη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε κατάπαυση πυρός, απομάκρυνση των μισθοφόρων κι ακύρωση των παράνομων μνημονίων», είπε ο υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά τη συνάντηση.

Και συνέχισε: «Το ευτυχές είναι ότι ο Χαφτάρ συμφώνησε σε όλα τα παραπάνω. Του είπα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη ημέρα στη Λιβύη είτε με δυνάμεις για να υπάρξει ανακωχή, είτε με βοήθεια για άρση του εμπάργκο όπλων. Ολα τα παραπάνω αποτελούν συνεισφορά στο μέλλον του λιβυκού λαού. Θέλουμε να είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα».

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η χώρα μας δεν είναι μέλος της διαδικασίας του Βερολίνου για την Λιβύη αλλά «συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικοδέσποινα θα έβλεπε τη συμμετοχή μας σαν κάτι θετικό». 

Όπως εξήγησε ο Νίκος Δένδιας η Ελλάδα αναμένει από την Γερμανία να εκφράσει τη θέση για την ακυρότητα των μνημονίων Τουρκίας-Τρίπολης. «Περιμένουμε από τη Γερμανία να είναι θεματοφύλακας. Η κοινή μας ευρωπαϊκή θέση, αναγνωρίζει την ακυρότητα των μνημονίων. Περιμένουμε ως ευρωπαίοι από τη Γερμανία να εκφράσει αυτή τη θέση, το ίδιο κι από τις άλλες συμμετέχουσες χώρες», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: https://www.skai.gr/

Comments

  1. Η νέα κυβέρνηση αλλάζει πολιτική. Κατάλαβε ότι την Τουρκία την υπολογίζουν επειδή στέλνει στρατό παντού. Δεν είχαμε κανένα κέρδος από το να μη προκαλούμε φασαρίες και να έχουμε στρατό για παρελάσεις. Έτσι λοιπόν και εμείς θα αρχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Ξεκινάμε με τους Πάτριοτ και ελπίζουμε στρατό που θα είναι ειρηνευτική δύναμη στη Λιβύη. Θεωρώ σωστή την κίνηση παρόλο που δεν έχουμε επαρκή εξοπλισμό για την αεράμυνα, αλλά έκαναν κίνηση ματ ζητώντας μεταχειρισμένους Πάτριοτ απο τις Η.Π.Α την ώρα που θα στείλουμε τους δικούς μας σε στενό σύμμαχο των ΗΠΑ που δε μας έχουν και ανάγκη, αφού έχουν χρήματα. Κρίμα που κάποιοι κοιτούν τόσο κοντόφθαλμα ότι αυτό θα δημιουργήσει κενό στην αεράμυνα. Δε γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας. Επιτέλους μια νέα πολιτική που η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις εξελήξεις με στρατό και όχι με δηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *