Στη διάρκεια συνέντευξη του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMC, Ethem Sancak, έδωσε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του πρώτου άρματος μάχης Altay στον Τουρκικό Στρατό, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε η είδηση της πιθανής καθυστέρησης στην παραγωγή και την παράδοση του Altay λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων.

Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «DefenseNews» οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν έως τα τέλη του 2021, λόγω «σοβαρών προβλημάτων σε κρίσιμα τμήματα, όπως είναι ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης».

Ο Sancak δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, αλλά το πρώτο άρμα μάχης θα παραδοθεί έξι μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2020. Είπε επίσης ότι πράγματι το πρόγραμμα αντιμετώπισε πρόβλημα, αλλά όχι σε κρίσιμα τμήματα.

Το πρόβλημα ήταν στις εισαγωγές χάλυβα από την Ευρώπη λόγω του εμπάργκο, ως συνέπεια των επεμβάσεων της Συρίας. Ο Sancak είπε ότι το πρόβλημα λύθηκε, μέσω της εξαγοράς, προφανώς από την BMC, της φινλανδικής χαλυβουργίας Milux Oy. Πλέον, όπως δήλωσε ο Sancak, η BMC μπορεί να παράγει 13.000 χάλυβα σε ετήσια βάση.