Στη διάρκεια συνέντευξη του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMC, Ethem Sancak, έδωσε απαντήσεις σχετικά με το ζήτημα του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του πρώτου άρματος μάχης Altay στον Τουρκικό Στρατό, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε η είδηση της πιθανής καθυστέρησης στην παραγωγή και την παράδοση του Altay λόγω απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων.

Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «DefenseNews» οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν έως τα τέλη του 2021, λόγω «σοβαρών προβλημάτων σε κρίσιμα τμήματα, όπως είναι ο κινητήρας και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης».

Ο Sancak δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, αλλά το πρώτο άρμα μάχης θα παραδοθεί έξι (6) μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2020. Είπε επίσης ότι πράγματι το πρόγραμμα αντιμετώπισε πρόβλημα, αλλά όχι σε κρίσιμα τμήματα.

Το πρόβλημα ήταν στις εισαγωγές χάλυβα από την Ευρώπη λόγω του εμπάργκο, ως συνέπεια των επεμβάσεων της Συρίας. Ο Sancak είπε ότι το πρόβλημα λύθηκε, μέσω της εξαγοράς, προφανώς από την BMC, της φινλανδικής χαλυβουργίας Milux Oy. Πλέον, όπως δήλωσε ο Sancak, η BMC μπορεί να παράγει 13.000 χάλυβα σε ετήσια βάση.

Comments

 1. Συγγνωμη κυριοι, αλλα εχει λυθει το θεμα του κινητηρα και του συστηματος μεταδοσης; Δεν εχω ακουσει τιποτα σχετικο. Τους εδωσαν τελικα οι Γερμανοι ; Δεν τους εδωσαν και ψωνισαν απο αλλου;

  1. Αυτό λέει δημοσίευμα του «DefenseNews». Η BMC το διαψεύδει και λέει ότι το μόνο πρόβλημα ήταν στο χάλυβα και ότι η παράδοση θα γίνει τον Μάιο. Όπως και να έχει ο χρόνος και οι εξελίξεις θα δείξουν αν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα ή όχι και σε τι έκταση.

 2. Εμένα περισσότερο θα με απασχολούσε η εξαγορά της Φιλανδικης χαλυβουργίας, πάντως.
  Άφθονο χρήμα…… πού το βρίσκουν…… τί γίνεται…..χαμπαρια οι υπόλοιποι.

  1. Λέγε με Κατάρ.
   Πουλάνε προστασία και λαμβάνουν χρήμα…

   Ακούγεται ότι το εμιράτο προσπαθεί να τα βρει με την Αραβική λίγκα. Αν αυτό συμβεί, θα είνια μεγάλο πλήγμα για την Τουρκία!

 3. Εμείς δε μπορούμε επί χρόνια να φτιάξουμε 2 ΤΠΚ και οι απέναντι παρά τα προβλήματα τα φτιάχνουν και νωρίτερα. Νας μας απασχολεί η δική μας κατάντια.

 4. Έχω την εντύπωση ότι στο ζήτημα του κινητήρα Τουρκία και Γερμανία έχουν ήδη συμφωνία για πώληση του πακέτου europowerpack με τον MT883 Ka-500/501 των 1500ίππων και σύστημα μετάδοσης της RENK για τα πρώτα 250 άρματα. απλά δεν υπάρχει άδεια εξαγωγής. Εκεί ψάχνει κινητήρα η Τουρκία. Δηλαδή το αντίστοιχο που έπαθαν με το γερμανικό σύστημα κίνησης των Firtina και έτσι δεν μπόρεσαν να εξάγουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *