Στις 14 και 15 Μαρτίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (Α/ΓΕΕΔ) της Γεωργίας, Στρατηγός Vladimer Chachibaia, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Α/ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Η επίσημη τελετή υποδοχής του Στρατηγού Chachibaia έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου».

Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη, διμερής στρατιωτική συνεργασία, και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της ατομικής, ακαδημαϊκής και επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: (α) Το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον απειλών, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας (β) Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Απτό παράδειγμα αυτών των συνεργασιών αποτελεί η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ελλαδικό χώρο (γ) Η συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γεωργίας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των ΕΕΔ (Παραγωγικές Σχολές, ΚΕΝΑΠ, ΠΚΕΕΥΕ) καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας (δ) Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδεικνύουν συνεχή παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο, η οποία αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις ΕΕΔ.

Ο Α/ΓΕΕΔ Γεωργίας κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επιπρόσθετα για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των ΕΕΔ, ενώ συναντήθηκε και με τους τέσσερις Γεωργιανούς σπουδαστές που φοιτούν στη ΣΣΕ και στη ΣΜΥΝ.

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ο Στρατηγός Chachibaia, συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, λειτουργία και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Γεωργιανός Αρχηγός επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το Πολεμικό Μουσείο.