Σε διεθνή εμπορική επιτυχία εξελίσσεται το γαλλικό Rafale. Η Dassault Aviation ανακοίνωσε πως η Αεροπορία της Ινδονησίας θα προμηθευτεί επιπλέον 18 μαχητικά Rafale. Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα μαχητικών από την αρχική προμήθεια των 24 υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών. Το σχετικό συμβόλαιο για 18 αεροσκάφη είχε υπογραφτεί από τη Τζακάρτα τον Φεβρουάριο του 2022. Έξι επιπλέον ανακοινώθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο για να ακολουθήσουν άλλα 18 τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Συνολικά τα επόμενα έτη η Ινδονησία θα διαθέτει 42 κορυφαία γαλλικά μαχητικά.

Σημειώνεται πως στις 7 Ιουνίου του 2021 η Ινδονησία και η Dassault Aviation υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους € 5,8 δισεκατομμυρίων για 36 συνολικά αεροσκάφη, όπλα, υποστήριξη, υποδομές και εκπαίδευση.

Στις 19 Ιουνίου 2023 μέσα από το DefenceReview.gr είχαμε αναφερθεί στη προοπτική η Ινδονησία να αποκτήσει και τα Mirage 2000-9 των ΗΑΕ. Ο Υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, Prabowo Subianto, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τα ΗΑΕ για την απόκτηση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών Mirage-2000.9. Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έγκριση της Γαλλίας για την αγορά 12 Mirage-2000.5 του Κατάρ από την Ινδονησία. Ο Prabowo Subianto δήλωσε ότι αν τελεσφορήσουν οι συνομιλίες και η Ινδονησία αποκτήσει Mirage-2000.9 από τα ΗΑΕ τότε θα έχει καταφέρει σημαντικότατη ανανέωση του στόλου μαχητικών αεροσκαφών της. Επίσης είπε ότι ελπίζει να αποκτήσει τα Mirage 2000-9 εντός της επόμενης πενταετίας.