Όπως δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ismail Demir, Πρόεδρος της Προεδρίας της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), τα νέα, τουρκικής σχεδίασης, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα πολύ μικρού βεληνεκούς Sungur, με βλήματα PorSav, επίσης τουρκικής σχεδίασης, αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία από τον Τουρκικό Στρατό, εντός του 2020. Το πρόγραμμα αναπτύσσουν η Aselsan και η Roketsan. Σε υπηρεσία τα Sungur θα αντικαταστήσουν τα Atilgan και Zipkin (αμφότερα αυτοκινούμενα με βλήματα FIM-92 Stinger), ενώ τα PorSav, στην έκδοση φορητού αντιαεροπορικού πολύ μικρού βεληνεκούς, θα αντικαταστήσει τα FIM-92 Stinger.

Το Sungur, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2013, αποτελείται από πύργο με δύο (2) διπλούς εκτοξευτές επί του ελαφρού οχήματος Vuran (4 x 4) της BMC. Το σύστημα μπορεί να εκτελεί βολές σε κίνηση, ημέρα και νύχτα, ενώ ο πύργος είναι εφοδιασμένος και με ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού, αναγνώρισης και ανίχνευσης στόχων. Το βλήμα PorSav επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές περί τα 6 χιλιόμετρα και μέγιστο ύψος εμπλοκής 4 χιλιόμετρα, ενώ ενσωματώνει ερευνητή υπέρυθρης απεικόνισης. Η πολεμική του κεφαλή είναι υψηλής εκρηκτικότητας και βάρους 3 κιλών, ενώ ενσωματώνει με κινητήρα στερεού καυσίμου.

Comments

  1. Οπως και να εχουν τα πραγματα, οι Τουρκια στον τομεα του οπλισμου ειναι πλεων πολυ πολυ μπροστα απο εμας. Καποτε θα το πληρωσουμε αυτο.

  2. Εδώ εμείς κάνουμε προσλήψεις 18 μήνες και κάνουμε κομματικό στρατό απλά πράγματα η χώρα της λαμογιας και του βύσματος απλά πράγματα

  3. Να μια λύση και για εμάς , συνεργασία με Ισραήλ επιτέλους για συμπαραγωγή παρόμοιων συστημάτων για αντι αεροπορική προστασία σημείου με χαμηλό κόστος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *