Ο Στρατός της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι άρχισε να εντάσσει σε υπηρεσία το νέο τεθωρακισμένο όχημα Hunter, σχεδίασης και ανάπτυξης της Singapore Technologies Engineering (ST Engineering). Το όχημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση «Singapore Airshow 2018». Το μέγιστο βάρος μάχης είναι 29,5 τόνοι και μπορεί να μεταφέρει συνολικά 11 άτομα, τριμελές πλήρωμα (οδηγός, πυροβολητής, αρχηγός) και ομάδα αποτελούμενη από οκτώ (8) στρατιώτες. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 500 χιλιόμετρα.

Ο κύριος οπλισμός του είναι ένα πυροβόλο Mk.44 Bushmaster II των 30 χιλιοστών, επί πύργου Samson-30 της ισραηλινής Rafael, ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών και ένας διπλός εκτοξευτής αντιαρματικών βλημάτων Spike-LR2. Σε υπηρεσία αντικαθιστούν τα M-113A2 Ultra (αναβαθμισμένα M-113A1 στο επίπεδο M-113A2, σύμφωνα με τις ανάγκες της Σιγκαπούρης, με επιπλέον θωράκιση, βομβιδοβόλο των 40 χιλιοστών και πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών ή πύργο μάχης με πυροβόλο των 25 χιλιοστών).

Comments

  1. Αγαπητοί φίλοι, γιατί να κοιτάμε μια ζωή τους ξένους.η ελληνική eodh, παρουσίασε εξαιρετικό σχέδιο εκσυγχρονισμου του λεωνιδας2.Ας δώσει το ελλ. κράτος λιγότερο από 1εκ€,ένα όχημα,ένα πυροβόλο από το Άρτεμις 30 που σκουριάσει στις αποθήκες και τότε όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους!

      1. 15παπακια απο τις μαντρες του θειου δεν κανουν ενα τομα λεωνιδας αναβαθμισμενο απο την eodh.
        αληθεια τα 15 παπακια του θειου εχουν καμμια τυχη απεναντι στα acv25 η απεναντι στα toulpar του σουλτανου?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *