Βασικό «εργαλείο» για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας του δρόμου αποτελεί η ΔΙ.ΑΣ. για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον νέο υπουργού Προστασίας του Πολίτη να ξεκαθαρίζει πως αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο ότι η πρώτη εντολή που έδωσε, και μάλιστα ελάχιστη ώρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, σχετιζόταν με την ενδυνάμωση της ομάδας.

«Ενισχύστε τη ΔΙ.ΑΣ. με αστυνομικούς τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης. Έτσι, σύμφωνα με το cnn.gr από αύριο το πρωί θα κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας περισσότερες ομάδες της μηχανοκίνητης υπηρεσίας απ’ ότι το προηγούμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με πρόχειρους υπολογισμούς, περίπου 500 αστυνομικοί που το προηγούμενο διάστημα είχαν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες θα επιστρέψουν στην άμεση δράση και κατ’ επέκταση στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Μάλιστα, από τούδε και στο εξής θα ασχολούνται μόνο με τις περιπολίες, την εμφανή αστυνόμευση και την καταδίωξη κακοποιών.

Μάλιστα, από χτες έχουν στη διάθεσή τους 400 κράνη παραπάνω ενώ η ενίσχυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αναμένεται να συνεχιστεί.

Πηγή: cnn.gr