Σε ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του ΥΠΕΘΑ προχώρησε σήμερα ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ήταν η πρώτη γνωριμία του ΥΕΘΑ με τους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ.

Το πλέον θετικό μήνυμα είναι ο στόχος του ΥΠΕΘΑ να κατασκευαστεί το ελληνικό UAV σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε θα προχωρήσει η συμφωνία για την ενοικίαση των Ισραηλινών Heron αλλά σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αναπτύξει το δικό της UAV.

Σημείωσε ότι ο Στόλος είναι πολύ γερασμένος. Υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα σε Γαλλία και ΗΠΑ αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. «Τώρα είναι η ώρα αναβάθμισης των εξοπλισμών σε όλους τους κλάδους» τόνισε χαρακτηρηστικά.

Για τις ΤΠΚ:

«Οι δύο ΤΠΚ ετοιμάζονται στην Ελευσίνα και άμεσα θα γίνει η παράδοση ενώ ολοκληρώνεται η περίοδος των εργασιών και με την 7η».

Επίσης: «Ετοιμάζεται ενιαίος φορέας εντός ΥΠΕΘΑ για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την άμυνα. Είναι 26 δις ευρώ για όλα τα κράτη μέλη».

Το μοναδικό πρόγραμμα εξοπλιστικό που βρίσκεται σε φάση προόδου είναι ο εκσυγχρονισμός των F-16 ενώ για την ΕΑΒ και τις λοιπές κρατικές αμυντικές βιομηχανίες αναζητούνται στρατηγικοί επενδυτές.

Για κανένα άλλο εξοπλιστικό δεν υπήρξε κάποια αναφορά.

Για τη προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε καταγγελίες σε διεθνή φόρα και οργανισμούς τονίζοντας τον ασταθή ρόλο της Τουρκίας. Αναφέρθηκε σε διαλόγους που είχε με τον Τούρκο ΥΕΘΑ Ακάρ.

Για το προσφυγικό οι ΕΔ θα βάλουν πλάτη και είναι ειδική αποστολή του ΥΦΕΘΑ Αλκβιάδη Στεφανή. Εποπτεία των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων από τις ΕΔ.

Για την ελληνοαμερικανική συνεργασία προχωρά η αναβάθμιση των υποδομών σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο. Όπως είπε: «Η Ελλάδα δεν παραχωρεί, χτίζει από κοινού».     

Comments

 1. Η ασυναρτησία πάει σύννεφο.

  «Σημείωσε ότι ο Στόλος είναι πολύ γερασμένος. Υπάρχουν συζητήσεις ανάμεσα σε Γαλλία και ΗΠΑ αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. «Τώρα είναι η ώρα αναβάθμισης των εξοπλισμών σε όλους τους κλάδους»

  Ναι μεν ο υπουργός λέει πως ο στόλος είναι γερασμένος και το επείγον του πράγματος γνωρίζοντας πως είναι θέμα χρόνου να έχουμε κρίση με την Τουρκία και την ίδια στιγμή ο υπουργός παραδέχεται πως για τις όποιες συζητήσεις με Γαλλία και ΗΠΑ «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας».

  Δηλαδή αν και εφόσον και θα δούμε και βλέπουμε και να δεν δούμε τότε βλέπουμε.

  Τραγικός

  Αλλά δεν εδώ δεν φταίει ο υπουργός που ακολουθεί εντολές αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εκ των πραγμάτων φαίνεται πως είναι λίγος.

  1. Καμιά καλή λέξη δε θ’ακούσουμε; Όποιος και να είναι στην εξουσία ή ΥΠΕΑ, ΥΦΕΑ κτλ. και κανένα κράτος δε μπορεί μέσα σε λίγους μήνες ή λίγα χρόνια να φτιάξει καινούριο στόλο, αεροπορία, στρατό, βιομηχανία και ότι άλλα θέλουμε σε μιά χώρα που περνά οικονομική και μεταναστευτική κρίση και που τα τελευταία 30 χρόνια τά’σπαζε βαρβάτα και απαξίωσε την άμυνα της χώρας. Όλλο στο να κατηγορούμε ήμαστε και να τα ρίχνουμε τους άλλους. Πρέπει να στηρήξουμε όλλοι την προσπάθεια. Και να μπεί και ένας φόρος για την άμυνα, όπως κάνουν και άλλα κράτη.

 2. Δεν αλλάζει τίποτα! Οι Τούρκοι επιλέγουν ηγέτες. Εμείς ακόμη επιλέγουμε πολιτικάντηδες. Μέχρι να περάσουμε στο στάδιο που θα επιλέγουμε πολιτικούς έχουμε χρόνο!

 3. Σας παρακαλώ, όταν συναντηθείτε πάλι μετά από 4-5 μήνες, ρωτήστε τον, εκείνη η ΤΠΚ που θα παραδινόταν «άμεσα «, τι έγινε τελικά;;
  Εκτός και αν σκέφτεται να την παραλάβει το ΠΝ χωρίς αντιπλοϊκούς, μόνο για να κάνει βόλτες, οπότε πάω πάσο…

 4. α, και κάθε τόσο ενημερωνόμαστε ότι έκλεισε η συμφωνία με κεινα τα Heron του Ισραήλ από το …2015.
  ήμαρτον…φτάνει…όχι άλλο σανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *