Η βραζιλιάνικη Opto S&D και η ισραηλινή Smart Shooter ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την εμπορική προώθηση του συστήματος ανίχνευσης στόχων τυφεκίων SMASH-2000. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει και την εμπορική προώθηση του συστήματος και στον Βραζιλιάνικο Στρατό, ο οποίος έχει εκφραστεί υπέρ της απόκτησης του.

Το SMASH-2000 προσαρμόζεται σε τυφέκια εφόδου και επιτρέπει την προσβολή στόχων, σταθερών ή σε κίνηση, με την πρώτη βολή. Στην ουσία το SMASH-2000 είναι ένα σύστημα ελέγχου πυρός τυφεκίων, που αυξάνει την ευστοχία και μειώνει την κατανάλωση φυσιγγίων, άρα και τις ανάγκες ανεφοδιασμού. Είναι ενδεικτικό ότι ενσωματώνει τεχνολογίες ελέγχου πυρός, που χρησιμοποιούν τα άρματα μάχης.

Το SMASH-2000 έχει αυτόματο σύστημα ανίχνευσης στόχου, τον οποίο εγκλωβίζει εντός του πεδίου όρασης του τυφεκιοφόρου, ανεξάρτητα αν ο στόχος είναι σταθερός ή κινείται. Το σύστημα μπλοκάρει τη βολή, μέχρι τη στιγμή που θα υπολογίσει με ακρίβεια και βεβαιότητα ότι η βολή θα είναι εύστοχη. Επιπλέον, το SMASH-2000 υπολογίζει το ακριβές σημείο πτώσης του φυσιγγίου, ενώ ενσωματώνει δυνατότητα μεγέθυνσης και νυχτερινής βολής.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά μικρών UAV, ενώ το δραστικό βεληνεκές, δηλαδή η απόσταση που το σύστημα επιτυγχάνει το μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας με την πρώτη βολή, είναι της τάξεως των 120 μέτρων, ενώ κατά προσωπικού, το δραστικό βεληνεκές είναι της τάξεως των 500 μέτρων για τυφέκια διαμετρήματος 5,56 χιλιοστών και 600 μέτρων για τυφέκια διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.