Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε (δείτε ΕΔΩ) ότι στις 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), από εκπροσώπους της εταιρείας ARIEXPO, σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες οχημάτων περισυλλογής της γερμανικής Rheinmetall. Πρόκειται για την δεύτερη παρουσίαση των οχημάτων περισυλλογής της γερμανικής εταιρίας το τελευταίο τετράμηνο (η προηγούμενη είχε γίνει στις 25 Ιουλίου). Η Rheinmetall είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή στρατιωτικών φορτηγών σε διάφορους ρόλους.

Η τελευταία σειρά φορτηγών, που παρουσίασε πρόσφατα η Rheinmetall, είναι η HX3, εξέλιξη των ΗΧ2. Τα HX3 έχουν καλύτερη εργοστασιακή θωράκιση καμπίνας, που μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καλύτερες επιδόσεις κίνησης, καλύτερη εργονομία και ψηφιακά συστήματα, διαθέσιμα στον οδηγό, τα οποία αυξάνουν την επίγνωση της κατάσταση και βοηθούν στην τήρηση του δρομολογίου. Επίσης ενσωματώνουν, ως δυνατότητα επιλογή, ενεργητικό σύστημα ανάρτησης στους πίσω τροχούς, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του οχήματος.

Η αυτοπροστασία των ΗΧ3 έχει επίσης αυξηθεί. Εκτός της συμβατικής βαφής παραλλαγής, τα HX3 έχουν τη δυνατότητα παύσης όλων των συστημάτων επικοινωνιών που διαθέτουν, έτσι ώστε να μειωθεί το ψηφιακό τους ίχνος. Η οροφή της καμπίνας είναι ενισχυμένη έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί την ενσωμάτωση τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο, τον οποίο ο συνοδηγός λειτουργεί από το εσωτερικό της καμπίνας. Επιπλέον, τα HX3 μπορούν να δεχθούν και τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής προστασίας, ROSY (Rapid Obscuring System) και ADS (Active Defence System) αντίστοιχα.