Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έδωσε και φέτος ισχυρό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 9-11 Μαΐου 2023, στην Αθήνα, και η συμμετοχή της κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής.

Tο ομοίωμα του UAV «Αρχύτας», ο κινητήρας F110, το ραντάρ «Τηλέμαχος» αλλά και το εμπρόσθιο τμήμα της ουραίας ατράκτου του αεροσκάφους F-16 που φιλοξενήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο προσείλκυσαν στο Περίπτερο χιλιάδες επισκέπτες, ενώ και το ενδιαφέρον για το πεδίο δράσης του Τομέα Εκπαίδευσης της ΕΑΒ έσπασε κάθε ρεκόρ.

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία εκφράζει την ικανοποίησή της για την αναγνώριση της συμβολής της στη διοργάνωση. Η δε παρουσία της θα αναβαθμίζεται διαρκώς όσο διευρύνεται και το πεδίο των δραστηριοτήτων της, με μοναδικό γνώμονα τη θωράκιση της εθνικής άμυνας και της χώρας.

To ραντάρ «Τηλέμαχος» είναι εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης, ραντάρ έρευνας αέρος μέσης εμβέλειας και με ενσωματωμένο ηλεκτροπτικό αισθητήρα για παθητικό εντοπισμό στόχων.