Η Παγκόσμια Ομοσπονδία UAV πραγματοποίησε την 17-11-23 μετά από αίτηση της, μια υψηλής σημασίας επίσκεψη στη SAS Technology, την πρωτοπόρο ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή καινοτόμων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs).

Ειδικότερα, την SAS Technology επισκέφθηκαν, o καθηγητής κ. Jincai Yang, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV (WUAVF) και Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Τον κ. Πρόεδρο συνόδευε ο κ. Euan Yao, Διευθυντής της Ένωσης της Βιομηχανίας Ασφαλείας και Προστασίας της Shenzhen και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ένωσης Βιομηχανίας UAV της Shenzhen. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της WUAVF στην Ελλάδα, κ. Ιωάννης Δαγκλής.

Την σημαντική αυτή επίσκεψη, πλαισίωσε και τίμησε με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Xiao Junzheng, o οποίος συνοδευόταν από επιτελείο ειδικών επιτετραμμένων της πρεσβείας. Με την Παρουσία του ο κ. Πρέσβης επιβεβαίωσε την σημασία της επίσκεψης αυτής, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προώθησης διεθνών συνεργασιών στην προηγμένη τεχνολογία και ειδικότερα στον ραγδαία αναπτυσσόμενο διεθνώς κλάδο των UAV. Παρών στην εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον κ. Προέδρο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Διαμαντάκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Γενικής Αεροπορίας και Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ).

Η SAS Technology καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον τομέα της ανάπτυξης UAV στην Ελλάδα, έχοντας δείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές καινοτομίες τόσο σε συστήματα πολιτικής όσο και σε αντίστοιχα αμυντικής χρήσης. Σε ότι αφορά τα πολιτικά συστήματα η εταιρεία παρουσίασε πριν από δυο χρονιά το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου πολυκοπτέρου μεγάλου βάρους, ικανού για μεταφορά φορτίων που μπορούν να φθάσουν η και να ξεπεράσουν τα 30kg.

Η εταιρεία όμως διακρίνεται και στον τομέα των αμυντικών συστημάτων αφού είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που σχεδίασε κατασκεύασε και δοκίμασε επιτυχώς οπλισμένα UAV, με κορωνίδα τα συστήματα SARISA και AIHMI οπλισμένων με ρουκέτες 2.75’’ (70mm). Η εταιρεία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία για δημιουργία καινοτόμων συστημάτων που ξεπερνούν τις απαιτήσεις συμβατικών εφαρμογών UAV και έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση για τη δέσμευσή της στο να ωθεί τα όρια της τεχνολογίας UAV. Η διεθνής αυτή αναγνώριση αναδεικνύεται και μέσα από διεθνείς συνεργασίες της εταιρείας με μεγάλους πολυεθνικούς κατασκευαστικούς οίκους όπως η THALES.

Ο κ. Μιχάλης Σπυριδάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Technology, εξέφρασε τον ευχαρίστηση του για την επίσκεψη, δηλώνοντας: «Μας τιμά ιδιαίτερα που υποδεχθήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας τον εξοχότατο κ. Πρέσβη της Λ.Δ. της Κίνας και τον Πρόεδρο και τα στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας UAV. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός τεχνολογικός πόλος στην τεχνολογία που υπηρετούμε και η βελτίωση των σχέσεων και της συνεργασίας είναι αμοιβαία επιθυμητή, επωφελής και έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση της καινοτομίας.