Στις 24 Μαρτίου ο χρήστης «Ciro Nappi» ανήρτησε στο λογαριασμό του στο «Tweeter» φωτογραφίες ενός ιταλικού άρματος μάχης C1 Ariete να εκτοξεύσει UAV από το πυροβόλο των 120 χιλιοστών. Το UAV είναι τύπου Horus και εκτοξεύεται μέσα σε κάλυκα πυρομαχικού με συμπιεσμένο αέρα ως προωθητικό μέσα, ενώ χρησιμοποιείται σε αποστολές αναγνώρισης. Το C1 Ariete είναι προϊόν συνεργασίας της Iveco (όχημα και κινητήρας) και την OTO Melara (πύργος μάχης και σύστημα ελέγχου πυρός). Οι πρώτες παραδόσεις στον Ιταλικό Στρατό έγιναν το 1995 και ολοκληρώθηκαν το 2002. Το κύριο πυροβόλο ομοιάζει με το γερμανικό L44. Η αναχορηγία του άρματος είναι 42 πυρομαχικά.

Comments

 1. Ενδιαφέρον θα ήταν ένα παρόμοιο σύστημα και για τις διμοιρίες. Για παράδειγμα έχω σκεφτεί εάν είναι δυνατόν τα Carl Gustav των 84mm να ρίχνουν loitering munitions σαν το hero 20 της Uvision για αναγνώριση ή και καταστροφή στόχων. Βέβαια το κύριο πρόβλημα θα είναι τα ηλεκτρονικά να αντέξουν τις πιέσεις που δημιουργούνται σε ένα recoilless rifle.

  1. @ Διονυσης

   Εξαιρετικη ιδεα.

   Διαβασε τι λεει ομως για το Ιταλικο drone. Δεν αναπτυσσονται πιεσεις καθως εκτοξεύεται μέσα σε κάλυκα πυρομαχικού με συμπιεσμένο αέρα ως προωθητικό μέσο.

   Το ιδιο μπορει να γινει και για την εκτοξευση ενος drone απο Carl Gustav, επομενως δεν θα αναπτυσσονται πιεσεις

   1. Η ιδέα μου βασίζεται πάνω στο γεγονός ότι σε 20 χρόνια τέτοιου είδους συστήματα θα χρησιμοποιούνται κατά κόρον. Απλά δεν έχει νόημα να κουβαλάς επιπλέον εξοπλισμό όπως για παράδειγμα κάνιστρα που παρουσιάζει η Uvision ή μικρούς καταπέλτες όπως από εκεί που εκτοξεύεται το warmate ή το coyote. Όσο μικρά και να είναι δεν έχει νόημα. Προτιμότερο είναι να έχεις ένα τρόπο να το ενσωματώσεις σε υπάρχοντα συστήματα όπως αυτό που παρουσιάζει το άρθρο ή σαν αυτό που πρότεινα. Έτσι εξοικονομείς χώρο και το βάρος που πρέπει να κουβαλήσει ο στρατιώτης είναι σχετικά μικρότερο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι εκεί που θα παιχτεί το παιχνίδι για τέτοιου είδους συστήματα είναι μικροσυσσωρευτές και μικροτσίπ πολύ μικρότεροι από αυτούς που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *