Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε εκτός διαγωνισμού το γερμανικό τεθωρακισμένο όχημα Lynx KF41, για το πρόγραμμα αντικατάστασης των Bradley. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τις υποψηφιότητες θα επιλέγονταν δύο για να παραδώσουν 14 πρωτότυπα προς αξιολόγηση. Στη συνέχεια θα επιλέγονταν ο νικητής, ενώ η διαδικασία αντικατάστασης των Bradley θα ξεκινούσε το 2026. Ο Αμερικανικός Στρατός δεν έδωσε εξήγηση για την απόρριψη του Lynx KF41.

Η απόρριψη του Lynx KF41 αφήνει την πρόταση της General Dynamics ως τη μοναδική στη διεκδίκηση του προγράμματος. Για άγνωστους λόγους και η Hanwha, από τη Νότιο Κορέα επέλεξε να μην καταθέσει την πρόταση της που ήταν το όχημα AS-21 Redback. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «DefenseNews», πολλές εταιρίες εξέφρασαν παράπονα για το πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα και δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν, γι’ αυτό και ζήτησαν επιμήκυνση του χρόνου κατάθεσης προσφορών κατά 90 ημέρες, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «DefenseNews» υπάρχει διαμάχη μεταξύ των υπηρεσιών προμηθειών του Αμερικανικού Στρατού και της Διοίκησης Μελλοντικού Στρατού του Αμερικανικού Στρατού. Οι υπηρεσίες προμηθειών ήθελαν να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία, αλλά η Διοίκηση Μελλοντικού Στρατού, η οποία είναι υπεύθυνη για τις εσπευσμένες προμήθειες και τις διαδικασίες αξιολόγησης των πρωτοτύπων, επέμενε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Επίσης υπήρχε «γκρίνια» για τις 100 υποχρεωτικές απαιτήσεις του Αμερικανικού Στρατού και τις μόλις έξι μη-υποχρεωτικές, οι οποίες έπρεπε να ικανοποιηθούν σε διάστημα 15 μηνών. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όλο πρόγραμμα βρίσκεται σε αναμονή μετά από σχετική απόφαση του Κογκρέσου (το πρόγραμμα επρόκειτο να ξεκινήσει το πρώτο τετράμηνο του 2019).