Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Ιερουσαλήμ όπου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών πλατεία των Τζαμιών. Σύμφωνα με διεθνή μέσα υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες, από το σαββατοκύριακο όπου σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια. Αφορμή για την έναρξη των επεισοδίων είναι η γιορτή της «Ημέρας της Ιερουσαλήμ», που αποτελεί εθνική αργία στο Ισραήλ, και σηματοδοτεί την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το 1967. Η γιορτή είναι κινητή και φέτος πέφτει από το ηλιοβασίλεμα της 9ης Μαΐου μέχρι το βράδυ της 10ης Μαΐου. Σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ένας Ισραηλινός πέφτει πάνω σε Παλαιστινίους με το αυτοκίνητο του, οι οποίοι τον πετροβολούν. Δείτε το σχετικό video:

Comments

  1. Καλά εσείς βλέπετε ότι ένας Ισραηλινός πέφτει πάνω σε Παλαιστίνιους ; Από ποιό δευτερόλεπτο και μετά βλέπετε το βίντεο ; Δε βλέπετε ότι ο άνθρωπος οδηγεί και επειδή οι Παλαιστίνιοι χούλιγκαν κατάλαβαν ότι είναι εβραίος του όρμησαν πρώτοι για να του σπάσουν το αμάξι ; Έλεος. Τώρα κόψτε και αυτό το σχόλιό μου όπως άλλα.

  2. Η δημοκρατία στο Ισραήλ , την Σαουδικη Αραβια και την Τουρκία «υποφέρει «. Δεν χρειάζεται να εθελοτυφλούμε ανάλογα με ποιον θεωρούμε σύμμαχο μας. Όπως έλεγε κσι ο εθνικός ποιητής» εθνικό είναι το αληθινό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *