Εκπαιδευτικές βολές πυροβολικού και όλμων πραγματοποίησε η 30 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ», του Δ’ ΣΣ. Παράλληλα, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, μονάδες της 1ης Στρατιάς και της ΑΣΔΕΝ πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές βολές πυροβολικού.

Συγκεκριμένα, οι βολές της 30 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ πραγματοποιήθηκαν, στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», στο νομό Έβρου. Το προσωπικό της Ταξιαρχίας εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ-109Α3GEA2, PzH-2000 και αυτοκινούμενους όλμους Μ-106 των 107 χιλιοστών. Οι βολές έγιναν υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης, ενώ εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων. (το κείμενο συνεχίζεται μετά τις φωτογραφίες)

Στο Πεδίο Βολής Κρήτης, το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν βολές πυροβολικού με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων M-270 MLRS και με αυτοκινούμενα πυροβόλα M-109A5 και PzH-2000. Οι βολές διεξήχθησαν με τη χρήση εκρηκτικών και βομβιδοφόρων βλημάτων, προσβάλλοντας στόχους στη θάλασσα με μεγάλη ακρίβεια και σε μέγιστο βεληνεκές 35 χιλιόμετρα.