Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ), την περασμένη Παρασκευή, ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του σύγχρονου στεγάστρου του αναβαθμισμένου κολυμβητηρίου μάχης στο στρατόπεδο «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκη», στη Νέα Πέραμο Αττικής. Εκτός του Α/ΓΕΕΘΑ, στην τελετή παρέστησαν ο Α/ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης ΣΞ-Συντονιστής Σύστασης ΔΕΠ-Διοικητής ΔΕΠ (με την ενεργοποίηση αυτής), Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Πάρης Καπραβέλος. Επίσης, ο Α/ ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στις λιμενικές εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου και επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών που εκτελούνται σε αυτές από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ), με σκοπό τη ριζική αναδιαμόρφωση και την επαύξηση των δυνατοτήτων του.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι το μεταλλικό στέγαστρο αποτελεί καινοτόμο σχεδίαση και κατασκευή της ΜΟΜΚΑ, η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει την ανάπτυξη συστοιχίας υβριδικών πάνελ (θέρμανσης νερού και φωτοβολταϊκών στοιχείων). Με αυτό τον τρόπο η θέρμανση του κολυμβητηρίου θα στηρίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα συνεισφέρουν στη σταδιακή απόσβεση του κόστους κατασκευής του. Με την εν λόγω κατασκευή αναβαθμίζεται η εκπαίδευση των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, το προσωπικό των οποίων θα εκπαιδεύεται υπό ρεαλιστικές συνθήκες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Το κολυμβητήριο μάχης ήδη αξιοποιείται εκπαιδευτικά σε πολλαπλές δραστηριότητες, ενώ η περαιτέρω αναβάθμισή του θα αποτελέσει πόλο έλξης για συνεκπαιδεύσεις με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων ξένων χωρών.

Η κατασκευή στεγάστρου και η εγκατάσταση συστήματος θερμαινόμενου νερού εντάσσονται στο εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο στρατόπεδο «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκη», και οι οποίες υλοποιούνται στο ευρύτερο πλαίσιο της εν εξελίξει αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενεργοποίησης της. Επικείμενης της ολοκλήρωσης της αναδιοργάνωσης των Ειδικών Δυνάμεων, με τη συγκρότηση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Επιχειρήσεων και της Μοίρας Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΥΕΕ) υπάρχει πρόβλεψη και έχει ήδη δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των υποδομών του 13 Λόχου Τεχνικού (13 ΛΤΧ) στο στρατόπεδο «Υποστράτηγος Ανδρέας Καλλίνσκη». Η παραπάνω εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υποδομών για ελλιμενισμό, αποθήκευση και συντήρηση του συνόλου των πλωτών μέσων τη νέας ΔΔΕΕ και ειδικότερα των νέων σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων, των οποίων η απόκτηση εγκρίθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων.