Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Middle East Eye», το οποίο επικαλείται δήλωση του Διευθυντή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της TAI (Turkish Aerospace Industries), Serdar Demir, οι ΗΠΑ ενέκριναν τις αναγκαίες άδειες εξαγωγής του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου T-129 στις Φιλιππίνες. Η επιλογή του T-129 είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος προμήθεια 24 νέων επιθετικών ελικοπτέρων (η αρχική προμήθεια των Φιλιππίνων αφορά σε έξι ελικόπτερα). Το πρόβλημα με τις Φιλιππίνες, όπως και στην περίπτωση του Πακιστάν, ήταν/είναι η άρνηση των ΗΠΑ να αποδεσμεύσουν τους κινητήρες T800-4A, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στην Άγκυρα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ ενέκριναν την περίπτωση των Φιλιππίνων και προχώρησαν στην αδειοδότηση εξαγωγής των κινητήρων, σύμφωνα πάντα με το στέλεχος της TAI.

Comments

  1. Απλό. Το εμπάργκο είναι για εξαγωγή συστημάτων προς πώληση σε τρίτους που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για επιθετικούς σκοπούς πχ Αρμενία. Όχι για την πώληση σε τρίτους που θα το χρησιμοποιούσαν για αμυντικούς σκοπούς και που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ η του Καναδά πχ Φιλλιπινες.

   Αυτό που δεν θέλετε να καταλάβετε στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει μαστίγιο και καρότο μόνο οικονομικά συμφέροντα. Οι δουλειές πρώτα και μετά οι συμμαχίες και στο τέλος οι φιλίες.

   Το δεν αγοράζουμε από αυτούς που πουλάνε στην Τουρκία είναι μια ακόμα γελοία όσο και ουτοπιστική Ελληνική πραγματικότητα. Κανένας δεν πρόκειται να σταματήσει να πουλάει στην Τουρκία εκτός και αν αυτό είναι ενάντιο στα δικά τους συμφέροντα τη στιγμή αυτή. Αν αύριο αλλάξει η κατάσταση αλλάζει και το εμπάργκο. Τι και αν αγόρασες εσυ 5 δις; Θα χάσουνε αλλά τόσα η και περισσότερα γιατί έχεις ευαισθησίες εσυ; Η Ελλάδα που τα έχει πολλά ας το κάνει για αυτό άλλωστε και η οικονομία της είναι στο πάτο.

   Κάποτε η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει. Ποτέ κανείς δεν θα κάνει πόλεμο για πάρτι μας. Ποτέ κανείς δεν έκανε τίποτα για εμάς που δεν προωθούσε τα δικά τους συμφέροντα πρώτα. Τέλος αν θέλεις να βάλεις άλλον να διαχειριστή την κυριαρχία σου δεν πρόκειται να βγάλει τα μάτια του για πάρτη σου θα κόψει την πίτα στην μέση και θα σας δώσει τον καθένα από μισό. Τώρα αν η πίτα είναι όλη δικιά σου και το πρόβλημα σου είναι ότι ο Τούρκος θέλει τη μισή αυτό δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα.

 1. Αν αληθεύει η είδηση της Mogol aerospace σημαίνει ότι ο Joe πλακώθηκε στα στεροειδή και ξεκίνησε τις πιρουέτες και φλικ φλακ αλλά Μελισσανίδη ,κοινώς καροτακι μετά το μαστίγιο στον ΕΡΝΤΟ….
  Όλα θα φανούν …

  1. @Fylax1970

   –Δηλ τους πεταξανε απ τα φ-35 χανοντας 10-15 δις…κ τους δινουν κινητηρες για 24 ελικοπτερα για να οικονομισουν;;;

   1. @NIK-13
    Φίλε NIK γράφω ‘Αν αληθεύει ‘ τι μπορεί να συμβαίνει γιατί κακά τα ψέματα η Αμερική θέλει να ξαναγυρίσει η Τουρκία στο μαντρί ,αλλιώς θα την είχε πατήσει στο λαιμό !
    Και για εξήγησε μου την αλλη είδηση που παίζει ,ότι παρόλο που οι καναδοί τους έκαναν εμπάργκο ,όλος τυχαίως
    ενώ ξέρουν ότι προορίζονται για τα bayractar της Τουρκίας πούλησαν τα συστήματά στο Μαροκο;
    Ετσι ο ΕΡΝΤΟ εξοπλίζεται μέσω σποντας μεν αλλά εξοπλίζεται!
    Αυτοί των έφτιαξαν φίλε NIK -13 απλα τους ξέφυγε προς Ισλάμ μερια και τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα η παίζουν τρομερό θέατρο και οι δυο προσπαθώντας να εγκλωβίσουν τον κοντό!Και συγχωρα με αλλά στα π@π@ρια τους τα 15δις μπροστά στην μεγάλη εικόνα.Αυτα τα λεφτά γιαυτους είναι τα hamburger 🍔 που τρώνε οι 13στολοι τους των μήνα.
    Σκέψου όσο πιο πονηρά και υποχθόνια μπορεις και μετά πολλαπλάσιασε το x10 και ισως μπορέσεις να αρχίσεις να πλησιάσεις λίγο την παράνοια των παγκόσμιων εξουσιών.
    Με εκτίμηση

 2. Ευτηχως η Ελλάδα ως ποιο έξυπνη χώρα δεν εχει επενδύσει φράγκο στην έρευνα. Πάει για 10 δις στις εξαγωγές όπλων η Τουρκία; Η Ελλάδα; Υδρογονάνθρακες και εκεί βλέπουμε αγουριδες ε ας επενδύσουμε στον Τουρισμό λοιπόν την αφαιμαξη και τα πράσινα άλογα.
  Όπως λέει και η παροιμία ο ήλιος θρέφει τα παιδιά και ο ύπνος τα μοσχάρια.

  1. Το πολιτικό σύστημα ποτέ δε θα προβεί σε ενέργειες που θα κάνουν τη χώρα πιό ισχυρή. Διότι πιό ισχυρή Ελλάδα π.χ. οικονομικά σημαίνει λιγότερη εξάρτηση από τους δανειστές. Η κατάσταση του δανειζόμενου και χρεοκοπημένου είναι η κατάσταση του Ελληνικού κράτους εκ συστάσεως. Τα δάνεια είναι ο τρόπος να είναι η Ελλάδα τυπικά ελεύθερη, ουσιαστικά όμως εξαρτημένη και υποταγμένη. Εδώ και 200 χρόνια.
   Και κάτι ακόμα επειδή το πολιτικό μας σύστημα είναι ο τοπικός τοποτηρητής της υποδούλωσης μας σε ξένες δυνάμεις, αν η Ελλάδα γίνει οικονομικά ανεξάρτητη και αποκτήσει κανονική οικονομία, τότε ο κόσμος δε θα χρειάζεται να γλύφει τα πολιτικά παράσιτα για να βρει δουλειά. Άρα θα γίνει και ο κόσμος ανεξάρτητος από το πολιτικό σύστημα και οι αέργοι, ρουσφετολόγοι θα χάσουν το μοναδικό δρόμο τους προς την εξουσία.
   Αν η Ελλάδα δεν αλλάξει συλλήβδην πολιτικό προσωπικό και τρόπο λειτουργίας του κράτους δε θα βγάλει τον 21ο αιώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *