Η νοτιοκορεατική LIG Nex1 ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου στο υπό ανάπτυξη μαχητικό αεροσκάφος KF-X, το πρωτότυπο του οποίου αναμένεται να είναι έτοιμο τον προσεχή Απρίλιο. Συνολικά θα κατασκευαστούν έξι πρωτότυπα αεροσκάφη μέχρι τον Ιούνιο του 2022, τρία μονοθέσια και ισάριθμα διθέσια. Η ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, το οποίο είναι ολοκληρωμένο, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και κόστισε $ 101 εκατομμύρια. Το σύστημα θα δοκιμαστεί, όπως και τα υπόλοιπα συστήματα του αεροσκάφους, από τα πρωτότυπα. Σύμφωνα με την LIG Nex1 το σύστημα επιτρέπει τον εντοπισμό, την ανάλυση και την παρεμβολή εκπομπών ραντάρ και συστημάτων επικοινωνιών, καθώς και επερχόμενα βλήματα. Επίσης ενσωματώνει και ηλεκτρονικά, καθώς και πυροτεχνικά αντίμετρα.

Comments

 1. Το έχω γράψει πως έπρεπε να είχαμε πάει προς τα εκεί.
  Σιγά μην με ακούσουν τα ξεφτέρια από πάνω.
  Πόσο στοιχίζει το αεροσκάφος είπαμε;
  Πόσο η εξέλιξη και η σχεδίαση του;
  Για να μας-σας κοροιδεύουν οι εταιρίες.

  1. Αγαπητέ φίλε @Δίκαιος Γιώργος καλησπέρα.

   Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
   Όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά ίσως και για άλλα προγράμματα κυρίως για το ΠΝ.
   Η Κορεάτικη ναυπηγική Βιομηχανία έχει αποδείξει ότι μπορεί να φτιάξει πλοία άκρως ανταγωνιστικά των Ευρωπαϊκών εταιρειών.
   Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Κορέα και κυρίως η Κορεάτικη Ναυπηγική Βιομηχανία στηρίζεται σε ένα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στις παραγγελίες από τους Έλληνες Εφοπλιστές.
   Όλοι γνωρίζουν στον Ναυτιλιακό τομέα ότι μεγάλα Κορεάτικα Ναυπηγεία κατάφεραν και επιβίωσαν τα τελευταία χρόνια, από τον ανταγωνισμό της Κίνας, χάρις τους Έλληνες Εφοπλιστές ( τρανταχτό παράδειγμα η DMS-Daewoo με τις παραγγελίες για νέα LMG Carriers από την Μaran Gas).
   Άμα μάλιστα κάποιοι εκεί στο ΥΠΕΘΑ , είχαν λίγο μυαλό να συνεννοηθούνε με την ΕΕΕ ( Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών) και ν χρησιμοποιήσουν τις γνωριμίες με τα Νότιο Κορεάτικα Ναυπηγεία (Samsung, Hyundai HI, Daewoo) θα μπορούσαμε να φτιάξουμε πλοία πρώτης γραμμής με πολύ, σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτά που μας δίνουν οι δυτικοί «φίλοι μας»!!!
   Και μάλιστα η Κορεατες έχουν πλοία που Πραγματικά δίνουν λύσεις στις απαιτήσεις του ΠΝ!!

   Και πάλι φίλε Γιώργο και σε όλους τους φίλους εύχομαι να είναι καλά με υγεία.

 2. Εγώ τα ξέρω αυτά επειδή κάνω μελέτες έγραψα για το ραντάρ, με ένα διηλεκτρικό κάλυμμα και
  με το σύστημα σταθεροποίησης για να μένει ακίνητο στο πλοίο δεν στοιχίζει πάνω από 9
  εκατομμύρια ευρώ.
  Να βάλω 1 εκατομμύριο ακόμα για την εγκατάσταση στο πλοίο.
  Με 10 εκατομμύρια ευρώ το βάλαμε επάνω στο πλοίο.

 3. Αυτό το πρόγραμμα το παρακολουθώ από την αρχή με ενδιαφέρον.
  Οι Κορεάτες είναι εργατικοί και πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνουν.
  Δεν ξέρω όμως, ένα αεροσκάφος που προορίζεται να αντικαταστήσει τα F5 (αν δεν κάνω λάθος) θα είναι τόσο καλό όσο λένε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *