Η ισραηλινή Smart Shooter ανακοίνωσε ότι η βελτιωμένη έκδοση του συστήματος ελέγχου πυρός τυφεκίων SMASH-2000 έχει περάσει σε φάση έναρξης κατασκευής του πρωτότυπου. Το βελτιωμένο σύστημα αναπτύσσεται για τις αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις, στο πλαίσιο του προγράμματος IWOO (Individual Weapon Overmatch Optic) και σχετικού συμβολαίου που υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 2020. Σύμφωνα με την Smart Shooter το βελτιωμένο SMASH-2000 θα εντοπίσει και θα ανιχνεύει στόχους αυτόματα, συμπεριλαμβανομένων και χαμηλά ιπτάμενων UAV. Έτσι ο στρατιώτης θα έχει καλύτερη επίγνωση της κατάστασης, ενώ το σύστημα θα του «υποδεικνύει» το βέλτιστο χρονικό σημείο για βολή.

Το σύστημα θα «προτείνει» στο χρήστη το χρόνο βολής με βάση τη μεγαλύτερη πιθανότητα ευστοχίας, όπως το σύστημα την έχει υπολογίσει. Στον υπολογισμό το βελτιωμένο SMASH-2000 θα λαμβάνει υπόψη του την κίνηση του χρήστη, αλλά και του πιθανού στόχου. Για τον εκμηδενισμό της πιθανότητας βολής κατά λάθος η σκανδάλη του τυφεκίου θα παραμένει μπλοκαρισμένη μέχρι το σύστημα «επιτρέψει» τη βολή (η δυνατότητα αυτή είναι προαιρετική). Επίσης, το βελτιωμένο σύστημα, κάτι που δεν έχει η αρχική έκδοση, θα ενσωματώνει ικανότητα μεγέθυνσης στόχου από x 1 έως x 8, κάτι που θα αυξήσει την ευστοχία, αλλά και την παρατήρηση σε μεγαλύτερο βεληνεκές.

Comments

  1. Όταν ένας στρατός σέβεται τον εαυτό του και αυτούς που τον υπηρετούν καταγράφει,διορθώνει,προγραμματίζει και αναπτύσσει τεχνικές και συστήματά για το μέλλον του.
    Αυτό που βλέπεται κύριοι είναι το αποτέλεσμα μελέτης στατιστικών από τον πρώτο πόλεμο με τον Λίβανο όπου είχαν δει ότι χρειάζονταν 10000 σφαίρες για ένα kill.
    Άλλαξαν λοιπόν όλο τον τρόπο εκπαιδεύσεις και άρχισαν να φτιάχνουν βοηθήματα με αποτέλεσμα να αρχίζουν να πλησιάζουν το 1shoot 1kill.

  2. Σε λίγα χρόνια οι πεζικάριοι θα έχουν στη διάθεση τους συστήματα που βλέπαμε σε sci-fi ταινίες, δεν έχουμε βιομηχανία που να μας φέρει στην κορυφή των εξελίξεων αλλά ας κινηθούμε για να μείνουμε κοντά στις εξελίξεις.

  3. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες παντού.
    Μπράβο στους Ισραηλινούς για τις προσπάθειές τους και τις καινοτομίες τους,

  4. στο σύγχρονο πεδίο μάχης το πιο δύσκολο κομμάτι στη μάχη είναι ο εντοπισμός των θέσεων του εχθρού ο οποίος παρατηρεί και βάλλει από θέση απόκρυψης. Τα συστήματα μηχανικής μάθησης και computer vision θα αλλάξουν ριζικά τα πράγματα και θα δώσουν φοβερό πλεονέκτημα στον πεζικαριο που τα διαθέτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *