Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, o Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ο Assistant Under Secretary for Resources and Support Services Major General Staff Salem Saeed Ghafan Al Jabri ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις του «Training and Qualification Centre» των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Humad Salem ALMazroui, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού-Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο Διευθυντής του Κλάδου Υποστήριξης του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (Μ) Χρήστος Τελλίδης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Κούτρας, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Ταξίαρχος Jassim Shurafa καθώς και ο Διευθυντής του «Technical Training and Qualification Centre» Συνταγματάρχης κ. Khalifa Mohammed Al-Neyadi.

Η κατασκευή των εν λόγω υποδομών εντάσσεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» (Military Cooperation Program) για το έτος 2022 και αποτέλεσε σημείο ιδιαίτερης συζήτησης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Ομόλογό του Chief of Staff of the UAE Armed Forces Aντιστρατήγου Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψη του στα ΗΑΕ.

Οι εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενία και εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, κατασκευάστηκαν από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ με χρηματοδότηση από τα ΗΑΕ, και αυτή τη στιγμή έχουν την δυνατότητα φιλοξενίας 900 ατόμων. Η δημιουργία του «Training and Qualification Centre» αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις των 2 Χωρών στον αμυντικό τομέα και συμβάλλει στην περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη στενής Στρατιωτικής τους Συνεργασίας καθώς και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων τους.