Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Κωσταντίνος Γκίνης είπε τα πράγματα όπως έχουν. Είναι ο μοναδικός μέχρι τώρα που είδαμε στη τηλεόραση στη πρωινή ζώνη του ΣΚΑΙ να περιγράφει τη κατάσταση όπως ακριβώς έχει. Και πραγματικά μπράβο του. Μακριά από ακαδημαϊκές φιλοσοφίες και γενικότητες ή τις αοριστίες που μας έχουν συνηθίσει ο Κωσταντίνος Γκίνης έδωσε το βασικό στίγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε σημειώνοντας:

Η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη επίθεση απόρροια των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών. Αυτά που γράφουμε εδώ και καιρό και κάποιοι μας βάζουν τη ταμπέλα του «ακραίου». Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση είναι ασύμμετρη απειλή. Δημιουργεί αποσταθεροποιητικές τάσεις.

«Η Τουρκία έχει εξαπολύσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικών υβριδικών επιχειρήσεων»

«Η Ελλάδα δέχεται αυτή την στιγμή μια ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία συνδυαζόμενη με τις υπερπτήσεις, με τις δεσμεύσεις των περιοχών, με την αμφισβήτηση του χώρου έρευνας και διάσωσης, με την τακτική των ερευνητικών πλοίων και των γεωτρυπάνων που έχουν περικυκλώσει την Κύπρο αποτελούν κατά την άποψή μου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικών υβριδικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδος.»

Και το βασικότερο που τόνισε ο κ. Γκίνης:

Όπως εξήγησε «Αυτό σε συνδυασμό με την βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου το οποίο έγινε κουρελόχαρτο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας επιβάλει να εξετάσουμε την πολιτική και στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει επανασυγκροτήσει την στρατιωτική της ισχύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και μια δεκαετία. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι η Ελλάδα από το 2005 βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο μονομερή αφοπλισμό έναντι της Τουρκίας.»

Σχόλιο του γράφοντα: όχι τίποτα άλλο αλλά ευτυχώς πληθαίνουν οι φωνές που χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου επισημαίνοντας τη σκληρή πραγματικότητα είτε αυτή αφορά το μεταναστευτικό είτε την εθνική άμυνα.