Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu, δήλωσε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν στην προβλεπόμενη παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, τότε οι σχέσεις των δύο χορών θα ζημιωθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι τον προσεχή Ιούνιο η Τουρκία αναμένεται να παραλάβει τα δύο πρώτα F-35A Lightning II από τα 30 που θα παραλάβει συνολικά μέχρι το 2023. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, και εφόσον δεν υπάρχουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την προμήθεια των S-400, το 2019 η Τουρκία θα παραλάβει επιπλέον δύο αεροσκάφη ενώ το 2020 άλλα τέσσερα.

Τα επόμενα τρία χρόνια (2021, 2022 και 2023) θα παραλαμβάνει από οκτώ αεροσκάφη κάθε χρονιά συμπληρώνοντας τον αριθμό των 30 αεροσκαφών που προβλέπει η αρχική σύμβαση. Η πρώτη Μοίρα αναμένεται να χαρακτηριστεί επιχειρησιακή το 2021 με 16 αεροσκάφη αρχική δύναμη και 30 αεροσκάφη τελική δύναμη.

Comments

  1. Βασικά οι ΗΠΑ και γενικότερα η Δύση θα πρέπει να καταλάβουν οτι η Τουρκία στο μέλλον θα αποτελέσει και επίσημα το μεγαλύτερο πρόβλημα ως το πρώτο κράτος – χαλιφάτο και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ. Απο την Ευρώπη θα έπρεπε ήδη να έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την πολιτική δουλεμπόρου που ασκεί ή Άγκυρα στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες μή πρόσφυγες ισλαμιστές προς αυτή. Η Ελλάδα επίσης θα πρέπει να σταματήσει την γελοία πολιτική που βασίζεται στην ελληνοτουρκική φιλία. Η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει._

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *