Η ιταλική Fincantieri ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση ύψους € 1,18 δισεκατομμυρίων με την Ινδονησία για την προμήθεια δύο πλοίων PPA (Pattugliatore Polivalente d’ Altura). Τα δύο πλοία βρίσκονται υπό ναυπήγηση, καθώς προορίζονταν για το Ιταλικό Ναυτικό. Τα PPA έχουν αναπτυχθεί στις εκδόσεις Light, Light+ και Full. Τα PPA είναι σχεδιασμένα σπονδυλωτά ώστε η κάθε έκδοση να είναι προσαρμοσμένη στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του πελάτη.

Επίσης, οι εκδόσεις Light και Light+ ενσωματώνουν την αναγκαία υποδομή για να αναβαθμιστούν στο επίπεδο Full. Χαρακτηριστικό της εμφάνισης των πλοίων είναι η σχεδίαση πλώρης WPB (Wave Piercing Bow), η οποία έχει ένα επίμηκες τμήμα πλώρης κάτω από τη θάλασσα το οποίο «ανοίγει» το νερό και μειώνει τη γωνία εισόδου της πλώρης. Επίσης, αυξάνει το μήκος της ισάλου γραμμής. Η σχεδίαση WPB βελτιώνει τη μέγιστη ταχύτητα του πλοίου και αυξάνει τη σταθερότητα του σε θαλασσοταραχή, μέσω της καταστολής της κάθετης κίνησης της πλώρης.

Ο οπλισμός και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των πλοίων είναι συνάρτηση της έκδοσης, αλλά όλες οι εκδόσεις μοιράζονται κάποια κοινά συστήματα και όπλα. Ο κοινός οπλισμός όλων των εκδόσεων αποτελείται από ένα πυροβόλο OTO Melara 127/64 LW (Light-Weight) μέγιστου βεληνεκούς 120 χιλιομέτρων και με ικανότητα εκτόξευσης του κατευθυνόμενου πυρομαχικού Vulcano μέγιστου βεληνεκούς 100 χιλιομέτρων στην έκδοση GLR (Guided Long Range), ένα πυροβόλο OTO Melara 76/62 Sovraponte (χωρίς διάτρηση καταστρώματος) μέγιστου βεληνεκούς 20 χιλιομέτρων με πυρομαχικά SAPOMER ή 40 χιλιοστών με πυρομαχικά Vulcano.

Το πυροβόλο ενσωματώνει και το σύστημα Strales με αντιαεροπορικές ικανότητες (χρήση του πυρομαχικού DART) και δύο πυροβόλα KBA B06 των 25 χιλιοστών μέγιστου βεληνεκούς 5,85 χιλιομέτρων και μέγιστου δραστικού βεληνεκούς 3,02 χιλιομέτρων. Στις εκδόσεις Full και Light+ η αντιαεροπορική άμυνα των πλοίων βασίζεται σε 16 (2 x 8) κελιά SYLVER A50 κάθετης εκτόξευσης για 16 αντιαεροπορικά βλήματα Aster-15/30 μέγιστου βεληνεκούς 30+ και 120 χιλιομέτρων αντίστοιχα ή ισάριθμα CAMM-ER (Common Anti-Air Modular Missile-Extended Range) μέγιστου βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων.

Η έκδοση Light διαθέτει την υποδομή εγκατάστασης των SYLVER A50, αλλά από κατασκευής δεν ενσωματώνει τα 16 κελιά. Στον τομέα των βλημάτων κατά πλοίων/στόχων εδάφους η έκδοση Full ενσωματώνει οκτώ Otomat Mk.2/E (Evolved), εξέλιξη των Teseo Mk.2/A, με ικανότητα προσβολής στόχων στο έδαφος και διπλάσιο μέγιστο βεληνεκές, στα 360 από τα 180 χιλιόμετρα (δύο τετραπλοί εκτοξευτές). Οι εκδόσεις Light και Light+ διαθέτουν την υποδομή εγκατάστασης των Otomat Mk.2/E, αλλά από κατασκευής δεν φέρουν τα βλήματα.

Η ανθυποβρυχιακή ικανότητα των πλοίων βασίζεται σε δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών B-515/3 για τορπίλες MU-90 Impact, μέγιστου βεληνεκούς 23 χιλιομέτρων με ταχύτητα 12 κόμβους (22 χιλιόμετρα την ώρα) ή Black Arrow, αμφότερες των 324 χιλιοστών. Οι εκδόσεις Light και Light+ διαθέτουν την υποδομή εγκατάστασης των B-515/3, αλλά από κατασκευής δεν ενσωματώνουν τους τορπιλοσωλήνες.