Δύο νέες εκδόσεις των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Stryker του Αμερικανικού Στρατού ανέπτυξαν οι Raytheon και η Orbital ATK. Η Raytheon ανέπτυξε μια έκδοση αντιαεροπορικής άμυνας πολύ μικρού βεληνεκούς με βλήματα FIM-92 Stinger (V-SHORADS : Very Short Range Air-Defense System), ενώ η Orbital ATK ανέπτυξε μια έκδοση κατά μη-επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV : Unmanned Aerial Vehicles).

Η Raytheon ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε το Stryker Stinger στο πλαίσιο των επειγουσών αναγκών του Αμερικανικού Στρατού για ένα κινητό σύστημα V-SHORADS με στόχο την προστασία μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων μονάδων, αλλά και Πεζικού μαχόμενου εκτός των οχημάτων. Ο τετραπλός εκτοξευτής Stinger έχει τοποθετηθεί πάνω σ’ ένα τηλεχειριζόμενο πύργο (CROWS : Common Remotely Operated Weapon Station). Οι σχετικές δοκιμές, τις οποίες διεξήγαγε ο Αμερικανικός Στρατός και ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα επιτυχείς.

Η Orbital ATK ανέπτυξε μια έκδοση αντί-UAV, ικανή να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να αναχαιτίζει μικρού μεγέθους συστήματα UAV με τη χρήση μη-φονικών ηλεκτρονικών επιθέσεων ή με την χρήση πυροβόλου διαμετρήματος 30 χιλιοστών. Το σύστημα συνδυάζει ραντάρ ανίχνευσης στόχων ηλεκτρονικής σάρωσης και ηλεκτροπτικό σύστημα ανίχνευσης/κατηγοριοποίησης. Ο εξοπλισμός του συμπληρώνεται από ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών.