Η Λευκορωσία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε δύο νέα ένοπλα μη-επανδρωμένα χερσαία οχήματα (UGV), το Bogomol και το Centaur. Σύμφωνα με ειδησεογραφικές ιστοσελίδες από τη Λευκορωσία τα δύο οχήματα αναμένεται να παρελάσουν και να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, στην παρέλαση της 3ης Ιουλίου, στην επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας από την Σοβιετική Ένωση, το 1990.

Τα δύο οχήματα αναπτύχθηκαν από την εταιρία LLC BSVT, είναι τηλεχειριζόμενα και μπορούν να φέρουν σειρά οπλικών συστημάτων και αισθητήρων παρατήρησης. Στην διαμόρφωση Centaur το όχημα ενσωματώνει δύο τετραπλά πολυβόλα GShG των 7,62 χιλιοστών (Gatling), ενώ στη διαμόρφωση Bogomol ενσωματώνει  δύο διπλούς εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία το Centaur μπορεί να εκτελέσει δραστικά πυρά σε αποστάσεις έως και 1.000 μέτρα κατά προσωπικού ή κατά μη-επανδρωμένων αεροχημάτων, τα οποία κινούνται με μέγιστη ταχύτητα έως 300 χιλιόμετρα την ώρα. Το όχημα, στη διαμόρφωση Centaur, έχει αναπτυχθεί για αποστολές περιμετρικής ασφάλειας και περιπολίες, είτε επί προκαθορισμένου δρομολογίου, με συγκεκριμένη (επαναλαμβανόμενη) πορεία, με ακαθόριστη πορεία ή στατικά. Ο τηλεχειρισμός του Centaur μπορεί να γίνει από αποστάσεις έως και 5 χιλιόμετρα.

Στη διαμόρφωση Bogomol το όχημα έχει σχεδιαστεί να παρέχει αντιαρματική κάλυψη σε αποστάσεις έως τα 4 χιλιόμετρα ή να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα παροχής πυρών υποστήριξης κατά εχθρικών οχυρωματικών θέσεων.