Το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) ανακοίνωσε ότι διενεργεί δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό για τη σύναψη συμφωνίας με αντικείμενο τη μεταφορά των τεσσάρων (4) σκαφών Mk.V και υποστηρικτικού εξοπλισμού από την Αμερική στην Ελλάδα.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης είναι δύο ετών, κάτι που σημαίνει ότι τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν στην Ελλάδα τη διετία 2018-2019. Το κόστος της μεταφοράς έχει προϋπολογιστεί στα € 990.000 (συν το ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 27 Ιουλίου, ενώ η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προσφορών είναι η 23η Ιουλίου.

Φαίνεται λοιπόν ότι δρομολογείται η υλοποίηση του προγράμματος παραχώρησης των τεσσάρων (4) σκαφών ειδικών επιχειρήσεων τύπου Mk.V των SEAL, από αυτά που αποσύρονται από τις Μονάδες Ειδικών Σκαφών (Special Boats Units: SBU) του Αμερικανικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκρίθηκε το 2014, ανάμεσα σε 42 προγράμματα, από την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΠΝ, και ειδικότερα η ΔΥΚ, θα τέσσερα (4) σκάφη με κόστος € 8 εκατομμύρια.