Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) έδωσαν 12 πυροβόλα και 24 οχήματα HMMWV στις Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις (JAF), σύμφωνα με την ανακοίνχση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιορδανία την 31η Ιουλίου.

“Πρόσφατα, οι Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξήγαν εκπαιδευτικές βολές με τα πυροβόλα που προσφάτως παρέλαβαν από τις ΗΠΑ”, έγραψε η πρεσβεία των ΗΠΑ σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Facebook που έδειχνε προσωπικό του ιορδανικού Στρατού να εκτελεί βολές με Ρ/Κ πυροβόλα M119 των 105 χιλιοστών. “Τα πυροβόλα Μ119 προσφέρουν στις Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα σύστημα που μπορεί να αναπτυχθεί ταχέως για την άμυνα της Ιορδανίας και είναι ένα ακόμα δείγμα της σημαντικής στρατιωτικής συνεργασίας Ιορδανίας-ΗΠΑ”.

Τα πυροβόλα Μ119 είναι ένα πιο σύγχρονο πυροβόλο σε σχέση με τα Μ101 που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός, που μπορεί να βάλει μέχρι και 8 βλήματα το λεπτό, με μέγιστο βεληνεκές τα 19,5 χιλιόμετρα. Εισήχθη σε υπηρεσία το 1989, και βασίζεται στο Βρετανικό ελαφρύ Ρ/Κ πυροβόλο L118.