Σε εκτεταμένες δοκιμές, σε πολύ ψυχρό περιβάλλον, εκτέθηκε το άρμα μάχης M-1A2C Abrams, στο κέντρο CRTC (Cold Regions Test Center) του Αμερικανικού Στρατού. Στη διάρκεια των δοκιμών το άρμα κινήθηκε για 2.000 μίλια (3.218 χιλιόμετρα), σε χιονοσκεπές έδαφος, πραγματοποίησε εκατοντάδες βολές, σε στάση και σε κίνηση και δοκιμάστηκαν μια σειρά υποσυστημάτων, όπως η εφεδρική μονάδα παροχής ενέργειας και το σύστημα ελέγχου πυρός.

Η έκδοση M-1A2C είναι η ικανότερη της οικογένειας αρμάτων μάχης Abrams, με βελτιώσεις στους τομείς της επιβίωσης, της αποτελεσματικότερης και οικονομικότερης τεχνικής υποστήριξης, της συνολικής αποτελεσματικότητας του άρματος ως ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα και της ικανότητας του να εκτελεί δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις.

Η ανάπτυξη του ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στην ουσία ως ενδιάμεση λύση μέχρι την έλευση του ικανότερου M-1A2D, το οποίο θα διαθέτει νέους αισθητήρες, αυξημένη φονικότητα και επιβιωσιμότητα. Η παραγωγή του M-1A2D αναμένεται να ξεκινήσει το 2023, ενώ η ένταξη του σε υπηρεσία προσδιορίζεται χρονικά για το 2025.