Η βραζιλιάνικη εταιρία Mac Jee Indústria de Defesa ανακοίνωσε ότι το ελαφρύ αυτοκινούμενο ρουκετοβόλο Armadillo TA-2 των 70 χιλιοστών βρίσκεται το Κέντρο Αξιολόγησης του Βραζιλιάνικου Στρατού, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά δοκιμών αξιολόγησης. Το Armadillo TA-2 είναι ένα ευέλικτο τακτικό σύστημα υποστήριξης, το οποίο συνδυάζει ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα (4 x 4) και ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών.

Κάθε κάλαθος ρουκετών φέρει 16 ρουκέτες διαμετρήματος 70 χιλιοστών, ενώ κάθε όχημα μπορεί να ενσωματώσει έως και τρείς (3) κάλαθους ρουκετών (δηλαδή κάθε όχημα έχει 48 ρουκέτες έτοιμες προς βολή). Άλλες 48 ρουκέτες, σε τρείς (3) κάλαθους βρίσκονται στο εσωτερικό του οχήματος προς ανεφοδιασμό. Το σύστημα μπορεί να εκτελέσει βολές σε αποστάσεις έως και τα 3.000 μέτρα και βολές έως τα 12.000 μέτρα με τη χρήση σταθεροποιητικού συστήματος. Επίσης η κατασκευάστρια εταιρία έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ενσωματώσει στο Armadillo TA-2 ρουκέτες διαμετρήματος 122 χιλιοστών.

Comments

  1. Kατι αναλογο θα μπορουσε να γινει με Χαμβυ φορτωμενα με εκτοξευτες ρουκετων απο τα αποθεματα της ΠΑ που υπαρχουν και που στο παρελθον ειχαν παρουσιαστει πανω σε κιλλίβαντα.
    Κατακορυφη αυξηση πυρος και αναβαθμιση/αξοιποιηση υπαρχοντος υλικου για τις μοναδες »ελαφρου » ΠΖ,Πεζοναυτων,71ης κτλ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *