Από το ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης) ανακοινώθηκε ότι από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στο KENAP (Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής) στην Κρήτη, το σχολείο «ΝΑΤΟ Use of Civil Standards».

Το σχολείο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και συνδιοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με τις αρχές τυποποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας και την υποστήριξη της Ανώτατης Επιτροπής Τυποποίησης της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ Committee for Standardization/CS).

Το σχολείο παρακολούθησαν στελέχη της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ και αρμοδίων φορέων εξοπλισμών και τυποποίησης των κρατών-μελών της συμμαχίας, καθώς και εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής και αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας.

H εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα εμπίπτει στις δράσεις του πλαισίου υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού ΝΑΤΟ για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης της συμμαχίας.

Η Ελλάδα σε συνεργασία με την Πολωνία έχουν αναλάβει το ρόλο των επικεφαλής κρατών (lead nations), με σκοπό τη διαμόρφωση και υλοποίηση ενός σχεδίου δράσεως ενίσχυσης της εκπαίδευσης στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.